Elmalı Dondurma Tarifi

Elmalı Dondurma Tarifi

Elmalı Dondurma Tarifi

Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • Baharatlar:
  • Yarım su bardağı krema
  • 1 su bardağı kabuğu ile rendelenmiş Amasya elması
  • 1 çorba kaşığı salep
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/4 çay kaşığı rendelenmiş muskat
  • 1/4 çay kaşığı havlıcan

Hazırlanışı:

  1. Sütü bir tencereye aktarın. Kaynadığı zaman, ayrı bir yerde karıştırdığınız salep ve şekeri ilave edin. Onlar da kaynadıktan sonra kremayı ekleyin.
  2. Elmayı ilave edin. Elmanın kararmaması için hızlı olmaya dikkat edin.
  3. 10 dakika kadar kaynatın. Kıvam bir çorbanın yoğunluğu kadar olmalıdır.
  4. Karışımı ocaktan alın ve baharatları ekleyin. Sonra iyice karıştırın.
  5. Karışımı, mikserle buzluğa girecek soğukluğa gelene kadar karıştırın.
  6. Derin metal bir kabın içine aktardığınız dondurmayı buzluğa koyup. Saat başı (bu işlemi 2-3 kez yapabilirsiniz). Buzluktan çıkarın.
  7. Kaşıkla donmaya başlayan kenarları toparlayarak mikserle 2-3 dakika kadar çırpın. Dondurmayı donmaya bırakın.
  8. Yeneceği zaman oda sıcaklığında bekletip öyle servis yapın.
  9. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Elmalı Dondurma Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    253 kcal
  • Toplam kalori:

    1,516 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877