Elmalı İrmik Helvası Tarifi

Elmalı İrmik Helvası Tarifi

Elmalı İrmik Helvası Tarifi

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 çorba kaşığı kuru üzüm (ben koymadım)
  • 2/3 su bardağı irmik
  • 2 su bardağı taze elma suyu (1 bardak elma suyu + 1 bardak su kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı ucuyla toz zencefil
  • 3 büyük elma

Hazırlanışı:

  1. Tencereye irmik + taze elma suyu + üzümü koyup, ateşin altını açın.
  2. İrmik kabarana kadar, pişirin. Tencerenin kapağını kapatın.
  3. İçine tarçın + zencefili ekleyip, karıştırın.
  4. Elmaların kabuklarını soyup, yarım ay şeklinde ince ince doğrayın.
  5. Fırın kabını fırçayla yağlayın.
  6. Pişmiş irmiğin yarısını fırın kabına yayıp, üzerine ince elma dilimlerinin yarısını paylaştırın.
  7. Elmaların üzerine kalan irmiği tekrar paylaştırın.
  8. Üzerine geriye kalan tüm elmaları sıralayın.
  9. Elmaların üzerine esmer şekeri serpin.
  10. Fırını 180 dereceye ayarlayıp, yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  11. İster sıcak, ister soğuk (diyette değilseniz dondurmayla) servis yapın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ihlamurcum - Tariflerin yaşatıldığı yer - Elmalı İrmik Helvası Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    187 kcal
  • Toplam kalori:

    747 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877