Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Tarifi

Elmalı Turta Tarifi

Malzemeler:

  • Turtanın İçine:
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 6 kahve fincanı un
  • 125 gr tereyağ
  • 2 kahve fincanı pudra şekeri
  • 2 yumurta
  • 3 elma (Kabuklarını soyup, küçük küp yapın)
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın

Hazırlanışı:

  1. Çırpma kabına yumurta + pudra şekerini + eritilmiş tereyağını koyup, mikserle çırpın.
  2. İçine limon kabuğu rendesi + kabartma tozu + ununu ekleyip, önce mikser sonra elinizle karıştırın.
  3. Tart kalıbını yağlayın, hamuru 2 eş parçaya ayırın.
  4. Ayırdığınız ilk hamuru, tart kabına yayın. Hatta kabın yanlarına da hamuru uzatın, yani hamurdan içi boş kase yapın.
  5. Elmaları + toz şeker + tarçını karıştırıp, hamurun içine dökün.
  6. Ayırdığımız 2. hamuru merdaneyle açın,çok ince olmasın.
  7. İstediğiniz bir kalıpla parçalar kesin. (ben yaprak kalıpla kestim, yıldız, kalp…)
  8. Elmaların üzerini bu hamur parçalarıyla kaplayın.
  9. Fırını 180 dereceye getirip, ısıtın.
  10. 180 derece de yaklaşık 35-40 dakika pişirin.
  11. Fırından çıkınca, pudra şekeri serpin.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ihlamurcum - Tariflerin yaşatıldığı yer - Elmalı Turta Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    350 kcal
  • Toplam kalori:

    2,101 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877