Enginarlı Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

Enginarlı Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

Yaz aylarında elinizde bir tabak ve bir bardak ayranla yiyebileceğiniz bir yemek olduğu gibi, bir davet yemeği de olabilir Enginarlı Pilav. Besleyici ve enginar sevmeyenlerin bile itiraz etmeyeceği bir pilav. Çok kıymetli bir sebze olduğunu anlatmama gerek yok sanırım. Yazın taze enginar ile kışın ise dondurucuda bulunan veya konserve Enginarlarla da yapabileceğiniz şahane bir lezzet.

Malzemeler:

  • 3 adet enginar
  • 2 su bardağı arpa şehriyesi
  • 300 gr hindi eti
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Dereotu ve yeşil salata malzemesi
  • Tuz arzu ederseniz karabiber

Hazırlanışı:

  1. Enginar ve minik kareler halinde doğranmış hindi etini ayrı ayrı haşlarız.
  2. Haşlama sularını kesinlikle dökmüyoruz.
  3. Zeytinyağında arpa şehriyelerini kısık ateşte kavurup hindi etlerini ilave ederek beraberce 5 dakika kadar daha kavururuz.
  4. 3 su bardağı kadar enginar suyu ve et suyunu ilave ederiz.
  5. Suyunu çekmeye başlayınca kare halinde doğranmış enginarları ilave eder hiç karıştırmadan Pişmesini bekleriz. (Ortalama 10 dakika) (pilavın suyu ve pişme derecesi gözlemleyerek yapılmalı.)
  6. Piştikten sonra bol dereotu ilave edilerek yeşilliklerle beraber ister sıcak, ister soğuk servis edebilirsiniz.
  7. Afiyetler şifalar olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? birgulunlezzetleri - Enginarlı Arpa Şehriyeli Pilav Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    438 kcal
  • Toplam kalori:

    2,628 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

birgulunlezzetleri

birgulunlezzetleri

Ramazan Yemekleri, Zeytinyağlılar, İçecekler,Tatlılar, Tuzlular,Hamur işleri, Meze Tarifleri, Mutfakta Kullanılan Herşey

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0