Enginarlı Levrek Tarifi

Enginarlı Levrek Tarifi

Enginarlı Levrek Tarifi

Malzemeler:

  • Bir taze biberiye dalı veya bir tutam kurutulmuş biberiye
  • Tuz, karabiber
  • 2 enginar, dilimlenmiş
  • 1 büyük deniz levreği
  • 2 orta boy beyaz soğan, ince ince piyazlık doğranmış
  • 5-10 kiraz domates, ikiye bölünmüş
  • Dörtte bir su bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı:

  1. Levreği temizletip, fırında pişirecek şekilde hazırlatın. Uzunca bir folyoyu kenarları ortada birleşek şekilde katlayın.
  2. Yağlı fırın kağıdını da aynı şekilde katlayıp folyonun üzerine koyun. (folyo ve kağıdın uzunluğu yaklaşık olarak balığınızın üç katı olsun, böylece balığı üzerine koyup kapattığınızda tamamen kapanabilsin.)
  3. ırını 230C'ye (450F) getirin. Enginarları, soğanları, domatesleri ve zeytinyağını harmanlayın. Tuz ve karabiber ekleyin.
  4. Balığı dışına tuz ve karabiber serperek folyonun üzerindeki yağlı kağıdın ortasına yerleştirin.
  5. Balığın içine de tuz, karabiber ve biberiye serpin. Harmanladığınız sebzeleri balığın üzerine yayın.
  6. Folyo ve kağıdı bir arada balığın üzerine katlayın. Açık kalan kenarları içe doğru kıvırın.
  7. Fırın tepsisine yerleştirip 1 saat 10 dakika pişirin. Pişince 5 dakika oda sıcaklığında bekletip servis yapın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Portakal Ağacı - Enginarlı Levrek Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    158 kcal
  • Toplam kalori:

    632 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877