Erik Konservesi Tarifi

Erik Konservesi Tarifi

Erik Konservesi Tarifi

Malzemeler:

  • Kavanoz başına 1 su bardağı şeker ,
  • Kaç kavanoz yapmak istiyorsanız o kadar Erik ,
  • Kavanoz başına 3/4 kavanoz su .

Hazırlanışı:

  1. Eriklerin saplarını ayıklayıp güzelce yıkayın,
  2. Bir toplu iğne yardımıyla erikleri çeşitli yerlerinden delin,
  3. Erikleri kavanozlara doldurun,
  4. Derin bir tencereye su ve şekeri alıp ocağa kaldırın ve şeker eriyene kadar karıştırın,
  5. Kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 10 dk kaynatın,
  6. Altını kısıp kaynar vaziyetteyken kavanozlara paylaştırın,
  7. Kavanozların ağzını güzelce silip kapaklarını sıkıca kapatın ve ters çevirin,
  8. Soğuduktan sonra güneş görmeyen dolaba kaldırın.
  9. Afiyet olsun...

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kevser'in Mutfağı - Erik Konservesi Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    305 kcal
  • Toplam kalori:

    1,828 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kevser'in Mutfağı

Kevserin Mutfağı - Yemek tarifleri, kahvaltılıklar, ana yemekler, zeytinyağlılar, hamur işleri, pastalar, kekler, kurabiyeler, tatlılar, içecekler, makarnalar, pilavlar ve yüzlerce tarif

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Hatice Emir Yıldırım


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0