Erik Şerbeti Tarifi

Erik Şerbeti Tarifi

Erik Şerbeti Nasıl Yapılır? Ev Yapımı İçecek Tarifleri

Malzemeler:

  • Bir kase toz şeker (kendi isteğinize göre ayarlayabilirsiniz)
  • Yaklaşık 2 litre su
  • Yaklaşık 1 kilo malta eriği (ya da başka tür bir erik)
  • 1 tane kabuk tarçın
  • 2-3 tane karanfil (isteğe bağlı)

Hazırlanışı:

  1. Eriği yıkayıp genişçe bir tencereye alın. Üzerine kaynar suyu ilave edip ocağın altını açın.
  2. Kaynamaya başladığında damak tadınıza göre şekeri azar azar ilave edin. Erikler iyice yumuşayıp çekirdekleri görünene kadar kaynatın.
  3. Ocağın altını kapattıktan sonra arzuya göre karanfil ve kabuk tarçını ilave edip şerbeti soğumaya bırakın.
  4. Not: Tane karanfil ve kabuk tarçın şerbete güzel bir aroma katıyor. Fakat bu ikisiyle kaynatınca acı bir tat verebilir. Bu yüzden ocağın altını kapattıktan sonra ekleyin ve şerbet ılındıktan sonra tencereden alıp atın.
  5. Şerbet tamamen ılıyınca yavaşça tel süzgeçten dökün. Eriğin posasını da bir kaşık yardımıyla bastırarak suyuna ilave edin. Tel süzgeçte biriken çekirdek ve kabukları atın.
  6. Not: Ben eriği kaynatıp da meyvesini atmak istemiyorum. Posasını da bu şekilde tel süzgeçten geçirerek alıyorum. Hem şerbet daha kıvamlı oluyor hem de meyveyi daha çok kullanmış oluyorum..
  7. Şerbeti sürahiye aktarıp buzdolabına kaldırın.
  8. İşte size mis gibi ev yapımı içecek:) Hem ne içtiğinizi biliyorsunuz hem de tadı nefis:)
  9. Sevgilerimle:)

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaşamın Ta Kendisi - Erik Şerbeti Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    148 kcal
  • Toplam kalori:

    1,186 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Yaşamın Ta Kendisi

Yaşamın Ta Kendisi

Merhabalar, kişisel blogumun adı olan Yaşamın Ta Kendisi tamamı kendi mutfağımdan çıkan bizzat kendimin denediği yemek tariflerinden oluşmaktadır.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0