Erzurum Ayran Çorbası Tarifi

Erzurum Ayran Çorbası Tarifi

Doğu Anadolu Bölgesinden Erzurum yöresine ait

Malzemeler:

  • 50 gr kıyma
  • 2 çorba kaşığı salamura aşotu (diğer adıyla kişniş)
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay bardağı aşurelik buğday
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 Su bardağı yoğurt
  • Karabiber ,tuz
  • 1 yumurta
  • 1 adet kuru soğan

Hazırlanışı:

  1. Yoğurt çırpılır ve su eklenerek ayran haline getirilir.
  2. Daha sonra buğdaylar haşlanır.
  3. Hazırlanan ayrana un, yumurta konularak çırpılır.
  4. Haşlanan bugdaylara ayrandan yavas yavas katılır.
  5. Sürekli karıştırarak kaynatılır.
  6. Diğer taraftan kıyma, tuz ve karabiberle küçük küçük misket köfteler yapılır.
  7. Çorbaya eklenir ve kaynaması devam edilir.
  8. Terayağını bir tavada eritip minik minik şekilde soğanlar kavrulur.
  9. Kaynamakta olan çorbaya aşotu eklenir.
  10. En son soğanlar eklenir ve bir iki taşımda kaynatılır.
  11. Miss gibi dumanı üstüne çorbanız hazır. Afiyet olsun....

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Modasında - Erzurum Ayran Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

35 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    199 kcal
  • Toplam kalori:

    1,593 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877