Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi

Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi

Mükemmel bir lezzet

Malzemeler:

  • Şerbeti İçin 2,5 su bardağı şeker
  • Çeyrek limon suyu
  • 2 su bardağı su
  • Ceviz
  • 500 gr Kadayıf
  • 5 yumurta
  • Sıvı yağı

Hazırlanışı:

  1. Önce şerbeti kaynatılır. İçine limon sıkılarak soğutulur.
  2. Daha sonra kadayıfların içine ceviz parçaları konularak sarılır.
  3. Yumurta çırpılır ve kadayıflar bulanır.
  4. Yumurtaya bulanan dolmalar kızgın yağda kızartılır.
  5. Yağdan çıkarır cıkarmaz şerbete atılır.
  6. Şerbeti çeken kadayıf dolmaları servis tabağına alınır.
  7. Afiyet olsun.
  8. Arzuya göre üzerine ceviz fıstıkla süslenebilir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Modasında - Erzurum Kadayıf Dolması Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    374 kcal
  • Toplam kalori:

    3,735 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877