Erzurum Ketesi Tarifi

Erzurum Ketesi Tarifi

Erzurum Ketesi Tarifi

Malzemeler:

  • Aldığı kadar un
  • 2 yumurta (sarıları üzeri içi ayrılacak)
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • Yarım paket yaş maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 2 su bardağı süt (ılık)
  • Hamuru için;
  • İç harcı için;
  • 150 gr tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • Yufkalara sürmek için;
  • 150 gr tereyağı (eritilmiş)
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı:

  1. Ilık sütümüzü, tuzu, mayayı ve şekeri yoğurma kabımıza alalım. Elimizle karıştırarak mayayı eritelim.
  2. Diğer sıvıları ilave edelim. Son olarak da unu yavaş yavaş ilave ederek ele yapışmayan kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  3. Hamurumuzu yarım saat kadar üzerini kapatalım ve dinlendirelim. Bu arada iç harcımızı hazırlayabiliriz.
  4. İç harcı için;
  5. Tereyağını eritelim. Unu ilave edelim ve karıştırarak rengi çok hafif değişip un kokusu gelene kadar kavuralım.
  6. Unumuzun rengine dikkat kararmayacak. Un kıvamı topak topak değil kum gibi olmalı ki hamurlarımızın içine serpebilelim.
  7. Dinlendirdiğimiz hamurumuzdan portakal büyüklüğünde bezeler oluşturalım.
  8. Bezelerin üzerine nemli bir bez örtelim ve 15 dakika kadar daha dinlendirelim.
  9. Her bir bezeyi yufka boyutunda açalım üzerlerine karıştırdığımız eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımından sürelim.
  10. Kavurduğumuz undan yufkanın her yerine gelecek şekilde serpiştirelim.
  11. Unlu yufkayı rulo yapıp gül böreği gibi saralım.
  12. Bu şekilde tüm bezeleri hazırlayalım. Yağlı kağıt serdiğimiz ya da yağladığımız tepsimize ketelerimizi alalım.
  13. Avuç içimizle üzerlerine bastıralım. Yumurta sarısı sürelim.
  14. 180 derecede ısıttığımız fırında ketelerimizi kızarıp kabarıncaya kadar pişirelim.
  15. Bu keteler çabuk bayatlamıyor, dondurucuda muhafaza edip, misafiriniz geldiğinde önceden ısıtıp ikram edebilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Sevgiden Esintiler - Erzurum Ketesi Tarifi

Hazırlama süresi:

50 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

100 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    779 kcal
  • Toplam kalori:

    7,785 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Sevgiden Esintiler

Sevgiden Esintiler

Bloğum Sevgiden EsintilerMutfağımda hazırladığım birbirinden lezzetli tarifleri paylaştığım mekandır..

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Ceren SÜrek


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0