Et Sote Tarifi

Et Sote Tarifi

Et Sote Tarifi

Malzemeler:

  • 1 tane kuru soğan
  • 3-4 tane patates
  • Sıvıyağ -tuz

Hazırlanışı:

  1. Patatesler soyulur, kuşbaşı doğranır, az suda tuz ilavesi ile yumuşayıncaya kadar haşlanır. Daha sonra patates ezici ile iyice ezilir.
  2. Tavada 2-3 kaşık sıvıyağda rendelenmiş 1 tane soğan hafif kavrulur, üzerine ezilen patatesler konup iyice karışması sağlanır.
  3. Servis tabağına alınıp afiyetle yenir.
  4. Gelelim et soteye yeterince kuşbaşı dana eti az suyla düdüklü tencerede 20 dk kadar haşlanır. Suyu kalmışsa başka bir kaba süzülür, etlerin üzerine piyazlık doğranmış soğan, biber ve tereyağ konarak bir süre kavrulur.
  5. Soğanlar iyice eriyince 2-3 tane domates ya da domates sosu eklenir, ayrılan et suyu ve tuz eklenip düdüklü tencerede tekrar 15-20 dakika daha pişirilir.
  6. Ben püre ile servis yaptım, pilav ile servis yapılabilir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Dilek Mutfakta - Et Sote Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    145 kcal
  • Toplam kalori:

    872 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Dilek Mutfakta

Dilek Mutfakta

2007 yılından beri -dilek mutfakta- bloğu yazarıyım, yemek ve hamurişleri ilgi alanıma giriyor, yapmayı ve yedirmeyi çok seviyorum...

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0