Etli Barbunya Tarifi

Etli Barbunya Tarifi

Etli Barbunya Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gr taze iç barbunya
  • 200 gr kuşbaşı et ya da kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet kırmızı etli biber
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Hazırlanışı:

  1. Barbunyaları ayıklayıp tanelerini 1 su yıkayın.
  2. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın. Domatesi isteğe göre küp küp doğrayın, isterseniz rendeleyin.
  3. Biberlerin çekirdeklerini çıkartıp ince ince kıyın.
  4. Tencereye zeytinyağını alın. Soğanı ve sarımsağı ilave edip 2 dakika kadar soteleyin (hafifçe şeffaflaşsın).
  5. Eti tencereye ilave edip suyunu salıp çekinceye kadar kavurun.
  6. Suyunu çeken etin üzerine domatesi ve biberleri ilave ederek domates suyunu çekinceye kadar kavurun.
  7. Barbunyaları ilave edip 1-2 kez karıştırın ve yemeğin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin.
  8. Kısık ateşte barbunyaları kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Su kaynayınca tuzunu biberini ilave edip karıştırın.
  9. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
  10. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın - Etli Barbunya Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    7 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    256 kcal
  • Toplam kalori:

    1,790 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877