Etli Büryan Tarifi

Etli Büryan Tarifi

Etli Büryan Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çorba kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı dolusu kuru nane
  • 1 büyük kuru soğan
  • 4 parça böbrek yatağı ya da kuzu gerdan
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1,5 su bardağı haşladığımız etin suyu
  • 1 çay kaşığının ucuyla karabiber

Hazırlanışı:

  1. Kemikli eti yıkayıp, düdüklüye (tencereye) koyup haşlayın.
  2. Soğanları çentin.
  3. Derin bir kaseye yıkanmış pirinçleri + soğanı + nane + tuz 4 karabiber 4 zeytinyağını koyup karıştırın.
  4. Fırın kabını yağlayın.
  5. Hazırladığınız pirinçli harcı yayın.
  6. Üzerine etleri sıralayın.
  7. Et suyunu ekleyin, en üste de tereyağını minik minik doğrayıp yayın.
  8. 150 derece fırında yaklaşık 1 saat, pilav suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Sıcak servis yapın, şimdiden afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ihlamurcum - Tariflerin yaşatıldığı yer - Etli Büryan Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    636 kcal
  • Toplam kalori:

    2,546 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877