Etli Keşkek Tarifi

Etli Keşkek Tarifi

Harika bir yöresel yemek

Malzemeler:

  • Pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı biber salcasi
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 su bardağı asurelik buğday
  • 500 gr kemikli veya kemiksiz et
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:

  1. Buğday ve nohutun üzerine su ekleyerek bir gece önceden bekletin
  2. veya vaktiniz yoksa ocakta yarım saat kadar pişirin.
  3. Buğday ve nohutu süzün. Düdüklü tencereye koyun.
  4. Üzerine etleri yerleştirin. Tuz koyun.
  5. Üzerini 10-15 cm geçecek kadar su ekleyin.
  6. 2 saat kadar düdüklü tencerede pişirin.
  7. Yayılan kokudan pistigini anlarsınız.
  8. Bir kasigin tersiyle iyice ezin veya blendirdan geçirin.
  9. Tereyagini eritin.
  10. Salça ve pulbiberi ekleyerek iyice kizdirin.
  11. Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine dökerek servis yapın.
  12. Afiyetler olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Secretpatisseria - Etli Keşkek Tarifi

Hazırlama süresi:

35 dk

Pişirme süresi:

90 dk

Toplam süre:

125 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    387 kcal
  • Toplam kalori:

    3,095 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Secretpatisseria

Yemek el emegi tasarimlar

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • naile görgülü


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    10
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0