Etli Lahana Dolması Tarifi

Etli Lahana Dolması Tarifi

İçini pirinçle hazırlayabileceğiniz gibi, bulgurla da hazırlayabilirsiniz. Kesinlikle çok lezzetli oluyor. Hatta yarı bulgur, yarı pirinç ile de yapabilirsiniz. Artık burada hane halkının yemek alışkanlıkları öne çıkıyor.

Malzemeler:

  • Üzerine Sos Hazırlanması
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı kekik
  • ½ Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı pulbiber
  • 1 Çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir avuç maydanoz
  • 1 Yemek kaşığı salça
  • 2 Tane domates
  • 2 Tane büyük soğan
  • ½ Su bardağı sıvı yağ
  • 400-500 gr kadar kıyma
  • 1 Su bardağı pirinç
  • 1 Tane büyük beyaz lahana
  • 1 Soğan
  • 1 Domates rendesi
  • ½ Kaşık salça
  • ½ Çay bardağı sıvı yağ
  • Dolmaların üzerinde 1 cm kalacak kadar su. Varsa et suyu
  • 1 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

  1. Lahanayı büyük bir bıçakla dört parçaya ayırın.
  2. Büyük boy tencereye su koyun kaynasın.
  3. Lahana parçalarını tencereye, orta kısmı tencerenin altına gelecek şekilde yerleştirin.
  4. Ağzını kapatın. Kaynamaya başladıkça tel tel ayrılmaya başlar.
  5. Biraz haşladığınız yaprakları çıkartın, tepsiye alın.
  6. İçin Hazırlanması
  7. Pirinci yıkayıp süzün ve iç harcınızı hazırlayacağınız kaba alın.
  8. Soğanları ve maydanozları çok ince doğrayın.
  9. Kıymanızı ve baharatlarınızı ekleyin.
  10. Domatesleri rendeleyin.
  11. Yağınızı ekleyin.
  12. İç harcınızı iyice karıştırın.
  13. Eğer koyu kıvamda ise biraz su ilave ederek (1/2 su bardağı gibi)karıştırabilirsiniz.
  14. Dolmanın Sarılması
  15. İç harcınızı hazırladınız, lahana yapraklarınızı tam pişirmeden biraz haşladınız.
  16. Sıra gelmeye dolmalarınızı sarmaya.
  17. Lahana yapraklarının kalın damarlı yerlerini kesip çıkartın.
  18. Çok kalın olmasın ama zeytinyağlı dolma yaparken olduğu kadar da ince de sarmanıza gerek yok.
  19. Beyaz lahana dolmalarınızı tencereye koyarken altına kullanmadığınız lahana yapraklarını serin.
  20. Üzerine sardığınız dolmaları yerleştirin.
  21. Üzerine Sosunu hazırlayın.
  22. Soğanı çok küçük doğrayın.
  23. Pempeleşinceye kadar kavurun.
  24. Domates rendesini, tuzu ekleyin.
  25. Varsa et suyunu yoksa suyunu ilave edin.
  26. Kaynamaya başladığı zaman, dolmanızın üzerine gezdirin.
  27. Üzerine dolma taşını koyun veya bir tabak çevirin.
  28. Kaynamaya başladığı zaman altını biraz kısın.
  29. Dolmanızın suyunu koyarken, su dolmaların üzerine, 1 cm kadar çıksın.
  30. Suyunu çektiği zaman pişip pişmediğini kontrol edin ve altını kapatın.
  31. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Etli Lahana Dolması Tarifi

Hazırlama süresi:

60 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

90 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    0 kcal
  • Toplam kalori:

    0 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0