Etli Nohutlu Çorba Tarifi

Etli Nohutlu Çorba Tarifi

Etli Nohutlu Çorba Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • Tuz, kuru nane, pul biber, mısır özü yağı , su
  • 500 gr kemikli et

Hazırlanışı:

  1. Kemikli etimizi iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencereye koyalım.
  2. Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri temizleyelim.
  3. Arzuya göre içerisine bir adet soğan biberiye defne yaprağı havuç ekleyerek et suyunu lezzetlendirebilirsiniz.
  4. Daha sonra düdüklünün kapağını kapatıp 45 dakika pişirelim.
  5. Pişen et suyunu süzgeçten geçirelim ve içerisinden yalnızca etleri didikleyerek alalım.
  6. Yaklaşık bir kase et bizim için yeterli.
  7. Et suyundan 3-4 bardak kadar çorbayı pişireceğimiz tencereye alıp kaynamaya başlayınca içine yıkadığımız pirinçleri ve tuzunu koyalım.
  8. Pirinçler pişince nohudu ve eti koyup bir taşım kaynatalım.
  9. Üzerine kaynamış su ve tuz ekleyerek kıvamını ayarlayalım.
  10. Bir tavada biraz yağ kızdırıp içine yarım ay şeklinde doğradığımız soğanları koyup kavuralım.
  11. Kavrulan soğanlara biraz nane birazda pul biber ekleyelim.
  12. Bunu çorbanın üzerine dökelim.
  13. Çorbamız hazır sıcak servis edelim.
  14. Afiyet olsun…

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ev Atolyesi - Etli Nohutlu Çorba Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    234 kcal
  • Toplam kalori:

    1,872 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877