Etli Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi

Etli Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi

Etli Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 300 Gr. Haşlanmış Et
  • 1 Su Bardağı Haşlanmış Nohut
  • 1 Su Bardağı Pirinç
  • 1/2 Kg. Süt
  • 1/2 Kg. Yoğurt
  • 2 Yemek Kaşığı Un
  • 3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  • 1 Yumurta
  • Tereyağ (1 Yumurta Büyüklüğünde)
  • 1 Tutam Tuz
  • 3 tutam Nane

Hazırlanışı:

  1. 1 lt. su veya etsuyunda pirinci haşlayın.
  2. Ayrı bir yerde derin bir kasede, süt, yoğurt,un, yumurta ve sıvı yağı iyice çırpın.
  3. Karışımı, ağır ağır haşlanmış pirince karıştırarak ilave edin, 5 dk. kadar kaynatın.
  4. Haşlanmış nohutu ve didiklemiş olduğunuz eti ekleyin.
  5. Bir tavada tereyağını eritip, kızınca altını kapatın ve nane serpin.
  6. Naneli yağı çorbanın üzerine gezdirip, sıcak sıcak servis yapın.
  7. NOT 1 : Çorba ertesi güne biraz koyulaşır ise kaynamış su ilave edebiliriz.
  8. NOT 2: Eğer evde süzme yoğurdunuz varsa, yoğurt ölçüsünün yarısını normal, yarısınıda süzme olarak yapın. Çok daha güzel oluyor.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Hünerli Bayanlar - Etli Nohutlu Yayla Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    414 kcal
  • Toplam kalori:

    3,312 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877