Ev Baklavası Nasıl Yapılır?

Ev Baklavası Nasıl Yapılır?

Baklava Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 250g dövülmüş ceviz
  • Şerbeti:
  • 5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • Hamuru:
  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 100g erimiş tereyağı
  • 1 yumurta
  • İçi:
  • 3 paket buğday nişastası (toplam 500g)
  • 150g eritilmiş kızgın tereyağı

Hazırlanışı:

  1. Hamur malzemeleri ile poğaça hamuru kıvamında yumuşak bir hamur yapın. bunu 15-20 dakika dinlendirin.
  2. Dinlenmiş hamuru 3 eşit parçaya ayırın. her parçadan 16-18 adet cevizden küçük parçalar koparın.
  3. Kopardığınız parçalara elinizle ceviz şekli verin. şekil verdiğiniz her küçük bezeyi merdane ile bir yemek tabağı büyüklüğünde açın.
  4. Aralarına bolca nişasta serperek 16 veya 18 parçayı üst üste koyun. (en üsttekine nişasta serpmeyin).
  5. Böylece 16'lı (veya 18'li) 3 grup elde edin.
  6. Yuvarlak bir fırın tepsisini yağlayın. (yuvarlak yoksa dikdörtgen tepsinin içine yuvarlak açtığınız hamuru koyabilirsiniz.)
  7. 16'lı bir grubu alıp merdane ile tepsinin genişliğinde açın. Bunu tepsiye serip üstüne ceviz içinin yarısını serpin.
  8. İkinci grubu da açıp üzerine serin. Kalan cevizleri de bunun üzerine serpin. Son grubu da açıp en üste serin.
  9. Tepsideki yufkaları baklava dilimi şeklinde dilimleyin. Üzerine - her yanına değecek biçimde- 150g kızgın tereyağı gezdirin.
  10. 200C fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından çıkartıp baklavayı soğutun.
  11. Şerbet ılık baklava soğukken şerbeti tepsinin üzerine gezdirin. 4-5 saat sonra servis yapın.
  12. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Portakal Ağacı - Ev Baklavası Nasıl Yapılır?

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

85 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    863 kcal
  • Toplam kalori:

    8,626 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Portakal Ağacı

Portakal Ağacı

günlük mutfak maceraları

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • FATMA KAYA DURMUŞOĞLU


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0