Ev Tarhanası Nasıl Yapılır?

Ev Tarhanası Nasıl Yapılır?

Ev Tarhanası Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 Kilo un (başlangıç için)
  • 500 gr süzme yoğurt
  • 3-4 adet orta boy domates 500 gr
  • 3-4 adet dolmalık kırmızı biber (500 gr)
  • 1 adet ekmek hamuru (bulamayanlar 1 paket 42 gr.lık yaş maya kullanabilir)
  • 500 gr soğan
  • 2-3 yemek kaşığı tuz
  • Un (miktar kıvama göre ayarlanıp günlük yoğurmalarda eklenecek)

Hazırlanışı:

  1. Dolmalık biberlerin saplarını çıkarın, çekirdeklerini çıkarın ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  2. Domatesleri 2 ye bölün ve rendeleyin.
  3. Dolmalık biber, ayıklanan soğanlar ve rendelediğiniz domatesleri püre kıvamına gelinceye kadar blenderdan geçirin.
  4. Derin ve geniş bir kapaklı kaba blenderdan geçirdiğiniz malzemeleri alın.
  5. Üzerine ekmek hamuru, yoğurt, tuz ve unu ilave ederek yoğurun. Eğer hamur çok cıvık olursa bir miktar daha un ilave edin.
  6. Ekmek hamuru kıvamına gelinceye kadar ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  7. Hamurun kapağını kapatın, ılık bir yerde mayalanmaya bırakın.
  8. En az 3 gün boyunca günde 1-2 kez yoğurun ve hamurun ekşimesini (çürümesini) bekleyin.
  9. Hamur taşabileceği için altına bir tepsi ya da gazete kağıdı serin. Çok cıvıklaşırsa bir yoğururken bir miktar un ekleyin.
  10. Hamurun kokusu ekşiyip tarhana kıvamı alınca temiz bir bez üzerine olabildiğince ince yayın. (bu sayede kuruması kolaylaşacak)
  11. Kurumaya başlayan hamurları ters çevirin. Ara ara kırarak ufaltın ve çevirerek kurutmaya devam edin.
  12. 1-2 gün boyunca hamuru ters yüz etmeye devam edin. Rengi açılıp kuruduğunda blendera alın ve olabildiğince ufaltın.
  13. Hazırlanan tarhanayı bir fırın tepsisine yayın ve 1-2 gün daha kurumaya bırakın.
  14. Tamamen kuruduğundan emin olduğunuz tarhanayı kavanoza alabilirsiniz. Emin değilseniz bez bir torbaya alıp hava almasını sağlayın ve kaldırın.
  15. 2-3 yemek kaşığı kullanarak çorbanızı yapabilirsiniz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın - Ev Tarhanası Nasıl Yapılır?

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

140 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    406 kcal
  • Toplam kalori:

    4,057 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın

Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın

Fırında Muska Böreği nasıl yapılır ? Fırında Muska Böreği tarifi'nin püf noktaları ve videolu diğer tarif önerileri için tıklayın.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Hatice Emir Yıldırım


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0