Ev Usulü Maraş Dondurması Tarifi

Ev Usulü Maraş Dondurması Tarifi

Ev Usulü Maraş Dondurması Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kutu krema 200 ml.
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 5 su bardağı süt ve 1.5 su bardağı şekerden yapılmış süt reçeli
  • 1 tatlı kaşığı salep (tepeli olmayacak) (Hazır paket salep olmaz)

Hazırlanışı:

  1. 2 su bardağı sütü kaynatın. Sonra içine salep ve 1 yemek kaşığı şekeri ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra 4-5 dakika daha karıştırarak pişirin.
  2. Bu karışımı soğuk süt reçeline ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  3. Soğuk kremayı katılaşana kadar çırpın.
  4. Bütün malzemeleri bir kaba alarak tamamen karışana kadar çırpın.
  5. Derince, kapaklı bir kaba koyup dondurucuda bekletin. 2 saat sonra, 1'er saat aralıklarla 3 veya 4 kez karıştırın.
  6. Karıştırma işi bittikten sonra servis şeklinize göre bir kalıba koyup tamamen donması için en az 6-7 saat daha dondurucuda bekletin.
  7. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Ev Usulü Maraş Dondurması Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    218 kcal
  • Toplam kalori:

    2,183 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877