Ev Yapımı Beyti Kebabı Tarifi

Ev Yapımı Beyti Kebabı Tarifi

Ev Yapımı Beyti Kebabı Tarifi

Malzemeler:

  • 1 çay kaşığı kuru maya
  • 3 su bardağı un
  • Soğan
  • Yok ben lavaşımı kendim yaparım hazır almam dersen :)
  • Biber
  • Domates
  • Maydonoz
  • Tava yoğurdu
  • Tuz, karabiber
  • 5-6 Adet lavaş
  • 1 tatlı kaşığı acı biber salçası (Pul biberde olabilir)
  • 150 gr kuyruk yağı
  • 300 gr kuzu kıyması
  • Yarım kilo dana kıyması
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • SOSU İÇİN
  • 2 Yemek kaşığı salça
  • Tereyağı
  • Tuz
  • Çay kaşığının ucuyla şeker
  • Yarım su bardağı sıcak su

Hazırlanışı:

  1. Kuyruk yağını ben buzlukta saklıyorum. Çıkarıp rendeliyorum bu şekilde yapabilirsiniz. Kıymanın içerisine 150 gr. kadar rendeleyin.
  2. Biber salçası, tuzu, karabiberini katıp iyice yoğurup buzdolabında 1 gece ya da 3-4 saat dinlendirin.
  3. Lavaş için tüm malzemeleri karıştırıp ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. (Bardak ölçüsünde farklılık olabilir suyu yavaş yavaş yedirin az gelirse ekleyin)
  4. Merdane ile tezgahta unlayarak açın ve yağsız tavada iki tarafını pişirip bez arasına alın kurumasın.
  5. Beyti kıymasını tahta kebap çubuklarına geçirin. Sebzeleri de yıkayıp ikiye veya dörde dölün.
  6. Alüminyum ya da başka fırına dayanaklı kapların üzerine beyti çubuklarını dizin. Sebzeleri de ayrı bir kaba alın.
  7. Fırını 200 dereceye getirip kebapları arada çevirerek pişirin.
  8. Sos için olan malzemeleri tencerede kaynatıp hazırlayın.
  9. Kebaplar pişince lavaşları kıymanın akan yağına batırabilirsiniz daha lezzetli olacaktır.
  10. Etleri lavaşın arasına alıp tahta çubuğunu çekin ve lavaşı sarın.
  11. Bıçakla 2 cm genişliklerinde lavaşı kesin tabağa alın. Tabağın ortasına yoğurt koyun, etrafına sebzeleri dizin. Sosu lavaşların üzerine gezdirin. Maydanoz ve taze kekikle süsleyin. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Seneminyemekleri - Ev Yapımı Beyti Kebabı Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    777 kcal
  • Toplam kalori:

    3,884 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877