Ev Yapımı Doğal Salça Tarifi

Ev Yapımı Doğal Salça Tarifi

Ev yapımı doğal salça nasıl yapılır? Çok seveceksiniz :)

Malzemeler:

  • Zeytinyağı ve kalın tuz
  • 10 kilo domates

Hazırlanışı:

  1. Domatesler öncelikle gelişi güzel bir şekilde bölünür. Daha sonra bu domatesler isteğe göre bir gün bekletilir ya da bekletilmeden bir süzgeçten el ile geçirilir.
  2. Domatesler öncelikle gelişi güzel bir şekilde bölünür. Daha sonra bu domatesler isteğe göre bir gün bekletilir ya da bekletilmeden bir süzgeçten el ile geçirilir.
  3. Çekirdekleri ve kabukları domatesin etinden ayrılınca sulu domates püresi bir bez torba yardımıyla iyice süzülür.
  4. Çekirdekleri ve kabukları domatesin etinden ayrılınca sulu domates püresi bir bez torba yardımıyla iyice süzülür.
  5. Ancak burada iyice süzülmesine dikkat etmek gerekir çünkü iyice süzülmeyen domates suyunun koyulaşması çok vakit alır.
  6. Ancak burada iyice süzülmesine dikkat etmek gerekir çünkü iyice süzülmeyen domates suyunun koyulaşması çok vakit alır.
  7. Süzülme tamamlandıktan sonra zeytinyağı ve tuz domates püresine ilave edilir ve kısık ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatılır.
  8. Süzülme tamamlandıktan sonra zeytinyağı ve tuz domates püresine ilave edilir ve kısık ateşte koyu bir kıvama gelinceye kadar kaynatılır.
  9. Bu kaynatma işlemi sırasında etrafa çok sıçrayacağından yerlerin gazete ile kaplanması tavsiye edilir.
  10. Bu kaynatma işlemi sırasında etrafa çok sıçrayacağından yerlerin gazete ile kaplanması tavsiye edilir.
  11. Salça koyulduktan sonra daha tatlı olması ve aroma kazanması için biraz margarin ve biraz şeker de isteğe göre eklenebilir. Daha sonra salça sıcak ya da soğuk bir şekilde kavanozlara alınarak buz dolabında saklanır.
  12. Salça koyulduktan sonra daha tatlı olması ve aroma kazanması için biraz margarin ve biraz şeker de isteğe göre eklenebilir. Daha sonra salça sıcak ya da soğuk bir şekilde kavanozlara alınarak buz dolabında saklanır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Superanne - Ev Yapımı Doğal Salça Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

15 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    481 kcal
  • Toplam kalori:

    2,406 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Superanne

Superanne

Yemek tarifleri ve bebek bakımı üzerine yazıyorum.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0