Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi

Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi

Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi

Malzemeler:

  • 100 gr civarı kaya tuzu
  • 10 kg domates
  • Kekik (isteğe göre)

Hazırlanışı:

  1. Domatesleri yıkayın ve tepelerine artı şeklinde bir çizik atıp önce kaynar suda 10-15 saniye sonrasında da hazırladığınız buzlu suda 15-20 saniye tutarak şoklayın.
  2. Domatesleri yıkayın ve tepelerine artı şeklinde bir çizik atıp once kaynar suda 10-15 saniye sonrasında da hazırladığınız buzlu suda 15-20 saniye tutarak şoklayın.
  3. Tüm domateslere aynı işlemi yaptıktan sonar soyun ve 4 e bölün.
  4. içlerini aldığınız domatesleri el blenderindan geçirin.
  5. Domatesleri rondodan geçirdikten sonra tencereye alıp tuzunu koyun ve kısık ateşte suyunu çekip katı bir kıvam alana dek ara ara tahta kaşıkla karıştırarak kaynatmaya devam edin. İsteğe göre kekiği ilave edin.
  6. Domatesler salça kıvamı alınca daha önceden yıkanmış cam kavanozlara salçanızı sıcak olarak koyun. Kavanozları yeni kapaklarla kapatıp ters çevirin.
  7. Bu şekilde salçanız 1 gece beklesin. Ardından güneş almayan kuru bir yerde salçanızı dilediğiniz kadar muhafaza edin. Salçanızın kapağını açtıktan sonra üzerine zeytinyağı koyun ve buzdolabında saklamaya devam edin.
  8. Salçanızı kurutma işlemini ocak yerine fırında da yapabilirsiniz. Ama sık sık karıştırılması gerektiği için bu kadar pratik olmayabilir. Salçanızın tuzunu siz belirleyin. Tuzu ne kadar fazla olursa o kadar dayanıklı bir salça yapmış olursunuz.
  9. 10 kg domatesten yaklaşık 1,5-2 kg salça elde edebilirsiniz.
  10. Salçanızı kurutma işlemini ocak yerine fırında da yapabilirsiniz. Ama sık sık karıştırılması gerektiği için bu kadar pratik olmayabilir. Salçanızın tuzunu siz belirleyin. Tuzu ne kadar fazla olursa o kadar dayanıklı bir salça yapmış olursunuz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın - Ev Yapımı Domates Salçası Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

90 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    15 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    113 kcal
  • Toplam kalori:

    1,702 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877