Ev Yapımı Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi

Ev Yapımı Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi

pratik leziz hafif ve güzel bir tatlı

Malzemeler:

  • 1 litre süt
  • 12 yemek kaşığı irmik
  • 12 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Jöle için 4 su bardağı katkısız şeftali suyu
  • Yarım su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı dolusu buğday nişastası
  • 2 yemek kaşığı dolusu şeker (şekersiz meyve suyu kullanırsanız miktarı artırabilirsiniz)
  • Süsleme için 2 adet şeftali (farklı meyvede olabilir)

Hazırlanışı:

  1. İrmik tatlısını süt, irmik, şeker ve vanilyayı koyarak kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz.
  2. Muhallebi kıvamına gelince suyla ıslatılmış cam servis kabına döküp soğumaya bırakıyoruz.
  3. Diğer tarafta şeftali suyu, su, şeker ve nişasta ile yine kısık ateşte karıştırıp jöleyi hazırlıyoruz.
  4. Şeftalileri yarım ay şeklinde dilimleyip irmik tatlısı üzerine diziyoruz.
  5. Hazırladığımız jöleyi dikkatlice şeftalilerin üzerini kaplayacak şekilde bolca döküyoruz.
  6. Oda sıcaklığında 1 saat soğuduktan sonra buzluğa koyup 1-2 saat kadar bekletiyoruz.
  7. Üzerini hindistan cevizi ile süsleyip dilimleyerek servis yapıyoruz.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ebrununmutfagi - Ev Yapımı Jöleli İrmik Tatlısı Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    220 kcal
  • Toplam kalori:

    2,645 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Ebrununmutfagi

Ebrununmutfagi

yemek moda mutfak giyim organik ürünler faydalı bilgiler vb pek çok yazı blogumda

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Ayşegül Eker


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0