Ev Yapımı Limon Turşusu Tarifi

Ev Yapımı Limon Turşusu Tarifi

Fas’ta tajin yemeklerinde kullanılan kristalize limonlara citron confit deniyor. Bu şekilde adlandırılması herhalde Fas'ın çok uzun süre Fransız sömürgesi olmasından kaynaklanıyor. Bunun sonucunda da mutfak kültürleri iç içelik gösterebiliyor. Fas usulü kristalize limonların yapımı, turşu yapımından farklı olmasa da daha çok bir salamura yöntemidir diyebiliriz. Limon turşusunun yapımı kolay gibi görünse de son derece dikkat gerektiriyor. Tuz oranını doğru kullanmamak, limonların havayla temasını kesmemek çabuk bozulmasına neden olabilir. Havayla teması kesmede kullanabileceğiniz en ideal yöntem ise zeytinyağı kullanmak. Diğer bir önemli nokta da iyi sterilize edilmiş kavanoz ve kapak kullanmak gerekiyor. Turşuda, tamamen olgunlaşmış ve kalın kabuklu limon kullanılmalıdır. İzmir’de bu limonlar Çeşme limonu olarak biliniyor veya en azından o şekilde satılıyor. Kristalize salamura limonları salatalarda, tavuk ve balık pişirirken kullanabilirsiniz. Küçük küçük doğrayarak yeşil zeytinlerin sunumunda da değerlendirebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 6 çorba kaşığı kaya tuzu (silme)
  • 1 limonun suyu
  • 6 adet limon
  • Ilık su

Hazırlanışı:

  1. Limonları iyice temizleyip yıkayın. Keskin bir bıçakla limonların altında 1-1,5 cmlik kısım kalacak
  2. şekilde uzunlamasına dörde kesin. Alt taraftan tutmalı, kopmamalıdır.
  3. Limonların ortasını açıp bir tatlı kaşığı kaya tuzu katın.
  4. Temiz bir kavanoza limonları, üzerine limon suyunu ve ılık suyu koyun.
  5. İsteğe bağlı olarak bir adet defne yaprağı ya da bir dal biberiye de koyabilirsiniz.
  6. Kavanozun en üstüne de en az bir cm tabaka oluşturacak şekilde zeytinyağı ekleyin.
  7. Kavanozu kullanılmamış bir kavanoz kapağı ile kapatın. Karanlık ve serin bir yerde
  8. bir ay kadar bekletin. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pembe Kekik - Ev Yapımı Limon Turşusu Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    62 kcal
  • Toplam kalori:

    372 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877