Ev Yapımı Tantuni Tarifi

Ev Yapımı Tantuni Tarifi

Ev Yapımı Tantuni Nasıl Yapılır? Et Yemekleri Yöresel Yemekler

Malzemeler:

  • Sumak
  • Kişi sayısınca lavaş ekmek
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 tane domates
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 50 gr. kuyruk yağı (lezzet vermesi için)
  • 500 gr. kuzu kuşbaşı

Hazırlanışı:

  1. Eti mümkün olduğunca minik minik doğrayın.
  2. Kuyruk yağını kuyruk yağını küçükü küçük doğrayıp tavaya alın ve eritmeye başlayın. Erimeye başlayınca eti ilave edin. 1-2 dakika karıştırıp tavanın kapağını kapatın.
  3. Et suyunu salıp tekrar çekene kadar pişirin. Piştikten sonra tuz ve pulbiber ilave edip ocağın altını kapatın.
  4. Not: Kuyruk yağı tantuninin püf noktası. Aynı zamanda etin yumuşacık olmasını sağlar. Kuyruk yağı bulamazsanız aynı işlemi 2-3 yemek kaşığı tereyağ ile de yapabilirsiniz.
  5. Bu arada soğanı incecik halka halka doğrayın. Tuz atıp ovalayın, sudan geçirin ve fazla suyunu elinizle sıkın. Sumak ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.
  6. Maydanozu ve domatesi incecik doğrayın.
  7. Lavaş ekmeğinizin ortasına yeterince eti alın, üzerine yeterince soğan, domates ve maydanozu da ekleyip dürüm yapın. Tüm malzemeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  8. Sevgilerimle:) Afiyet olsun..

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaşamın Ta Kendisi - Ev Yapımı Tantuni Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    527 kcal
  • Toplam kalori:

    2,107 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Yaşamın Ta Kendisi

Yaşamın Ta Kendisi

Merhabalar, kişisel blogumun adı olan Yaşamın Ta Kendisi tamamı kendi mutfağımdan çıkan bizzat kendimin denediği yemek tariflerinden oluşmaktadır.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Derya Ugurlu
  • pınar oruç


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0