Evde Kebap Nasıl Yapılır?

Evde Kebap Nasıl Yapılır?

Evde Kebap Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet bütük boy domates
  • 2 diş sarımsak
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 1 adet orta boy soğan
  • 300 gr kuzu döş
  • 300 gr dana döş
  • 1 adet yeşil sivri ya da çarliston biber
  • 1 yemek kaşığı salça

Hazırlanışı:

  1. Kebaplık çektirdiğiniz kuzu ve dana kıymayı yoğurma kabına alın.
  2. İçine ince çok ince kıydığınız soğanlar kıymalara ilave edin.
  3. Kırmızı dolmalık ve yeşil biberin saplarını ve çekirdekleri çıkarıp çok ince doğrayın ve yoğurma kabına aktarın.
  4. Yıkayıp kuruttuğunuz maydanozları ince ince kıyın ve karıştırma kabına ekleyin.
  5. Kabuklarını soyduğunuz, suyunu aldığınız domatesleri olabildiğince küçük doğrayın ve maydonozların üzerine ilave edin.
  6. Salçayı ve ezdiğiniz sarımsakları yoğurma kabına ilave edin.
  7. Damak tadınıza göre kırmızı pul biber, tuz ilave ederek yoğurun.
  8. 1 saat kadar buzdolabında dinlendirdiğiniz kebap harcından mandalina büyüklüğünde parçalar koparın ve şişe geçirin.
  9. Mangalda önlü arkalı kızartarak lavaşla birlikte servis yapın.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfak Sırları | Denenmiş Yemek Tarifleri - Ücretsiz Blog Açın - Evde Kebap Nasıl Yapılır?

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

30 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    216 kcal
  • Toplam kalori:

    1,298 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877