Evde Tarhana Tarifi

Evde Tarhana Tarifi

Evde Tarhana Tarifi

Malzemeler:

  • 2 yemek kaşığı tarhana ,
  • 2 tepeleme yemek kaşığı yoğurt ,
  • 2 adet soğan ,
  • 2 kg kırmızı biber ,
  • 2 yemek kaşığı tuz ,
  • Un

Hazırlanışı:

  1. Biberleri ince ince kıyın,
  2. Bir tencereye alıp orta hararetli ateşte iyice yumuşayana kadar pişirin,
  3. Biberlerin altını kapatıp soğumaya bırakın,
  4. Bu sırada eski tarhananızı 1 su bardağı su ile ıslatın,
  5. Biberler soğuduktan sonra derin bir karıştırma kabına alın,
  6. İçine ince kıyılmış soğanı, yoğurdu, tarhanayı, tuzu ekleyip karıştırın,
  7. Üzerine yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın,
  8. Elinize yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar un ekleyerek yoğurun (bu miktar her gün değişecektir, ama genellikle birer avuç yeterli olur),
  9. Hamuru toparlayıp üzerini örtün,
  10. Bundan sonra 10 gün boyunca her gün bir miktar daha un ekleyerek hamuru tekrar yoğurun (10. günden sonra un eklemenize gerek kalmıyor ama ihtiyaç hissediyorsanız eklemeye devam edebilirsiniz),
  11. Sonraki 5 gün boyunca ise un eklemeden yine her gün yoğurun,
  12. 15. gün hamurunuzdan avuç içi genişliğinde ince parçalar koparıp evin içinde bir yere bir sofra bezinin üzerine yayın,
  13. Ertesi gün bu parçaları ters çevirin,
  14. Bir sonraki gün bu parçaları daha küçük parçalara bölün,
  15. Bu şekilde de 2-3 gün daha arada elinizle karıştırarak kurutun,
  16. İyice kuruyan tarhanalarınızı mutfak robotundan geçirin,
  17. Toz haline getirdiğini tarhanayı yine sofra bezi üzerine serip 2-3 gün daha kurutun.
  18. Afiyet olsun...

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kevser'in Mutfağı - Evde Tarhana Tarifi

Hazırlama süresi:

90 dk

Pişirme süresi:

50 dk

Toplam süre:

140 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    451 kcal
  • Toplam kalori:

    2,254 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kevser'in Mutfağı

Kevserin Mutfağı - Yemek tarifleri, kahvaltılıklar, ana yemekler, zeytinyağlılar, hamur işleri, pastalar, kekler, kurabiyeler, tatlılar, içecekler, makarnalar, pilavlar ve yüzlerce tarif

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • emine ekinci


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0