Ezo Gelin Çorbası Tarifi

Ezo Gelin Çorbası Tarifi

Anadolumuz'un en kıymetli çorbalarından

Malzemeler:

  • Yağ
  • Bir çorba kaşığı domates ve biber salçası
  • Bir çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • Yarım çay bardağı bulgur
  • Pul biber , nane, karabiber, kimyon, tuz
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • Et suyu , yoksa bulyon

Hazırlanışı:

  1. Bir tencereye (ben genelde düdüklü tencere kullanıyorum)
  2. yemeklik doğradığımız kuru soğanları pembe şekilde soteleyelim.
  3. Kızaran soğanlara naneyi ekleyip şöyle çevirdikten sonra domates ve biber salçalarını kavuralım.
  4. Yıkanmış süzülmüş pirinç, mercimek ve bulguru ilave edip salçayla bir dakika soteleyip
  5. et suyu veya suyu ölçülü koyup diğer tuz ve baharatları ekleyip
  6. kısık ateşte pişiriyoruz. Pişip özleşince çorbamız servise hazır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Güloannemutfakta - Ezo Gelin Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

35 dk

Toplam süre:

45 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    12 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    105 kcal
  • Toplam kalori:

    1,263 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Güloannemutfakta

Güloannemutfakta

Yüreğimden gelen,mutfağımda pişen,sofralarımızda yerini alan lezzetli yemeklerin paylaşım yeri.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Gonca Gündüz


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0