Ezogelin Çorbası Tarifi

Ezogelin Çorbası Tarifi

Kış günlerinde sıcak sıcak içinizi ısıtacak...

Malzemeler:

  • 1-2 tane limon tuzu veya limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 kahve fincanı ince bulgur
  • 1 baş kuru soğan
  • 1 kahve fincanı pirinç
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Bir tutam tuz

Hazırlanışı:

  1. Yemeklik doğranmış soğanlar, dövülmüş sarımsak yağda kavrulur.
  2. Yemeklik doğranmış soğanlar, dövülmüş sarımsak yağda kavrulur.
  3. Daha sonra mercimek,bulgur,pirinç ilave edilir ve kavurma işlemine devam edilir.
  4. Daha sonra mercimek,bulgur,pirinç ilave edilir ve kavurma işlemine devam edilir.
  5. Üzerine domates ve biber salçası ilave edilir.
  6. Üzerine domates ve biber salçası ilave edilir.
  7. Et suyu,su ve tuz da ilave edilir.
  8. Et suyu,su ve tuz da ilave edilir.
  9. Kaynamaya bırakılır. Mercimekler iyice pişince nanesi ve limon tuzu içine atılır.
  10. Kaynamaya bırakılır. Mercimekler iyice pişince nanesi ve limon tuzu içine atılır.
  11. Pişince ocaktan alınır.
  12. Pişince ocaktan alınır.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Sihirli Parmaklar - Ezogelin Çorbası Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    349 kcal
  • Toplam kalori:

    2,096 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Sihirli Parmaklar

Sihirli Parmaklar

Evli ve iki çocuk annesi. Yemek yapmayı, yedirmeyi, misafir ağırlamayı oldum olası sevmiş biriyimdir.Küçüklükten beri mutfaktan çıkmayıp, ne olup bittiğini merak eden, kafamda değişik tarifler tasarlamışımdır.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0