Fajita Tarifi

Fajita Tarifi

Fajita Tarifi

Malzemeler:

  • 1 adet rendelenmiş soğan ,
  • 3 diş sarımsak ,
  • 2 yemek kaşığı limon suyu ,
  • Marina için;
  • Tuz .
  • Zeytinyağ ,
  • 500 gr dana biftek (4 parça),
  • 2 adet kırmızı biber ,
  • 2 adet dolmalık biber ,
  • 1 adet orta boy soğan ,
  • Malzemeler:
  • 1/4 su bardağı esmer şeker ,
  • 1/3 su bardağı zeytinyağ ,
  • 1 çay kaşığı pul biber ,
  • 1 çay kaşığı kimyon ,
  • 1 çay kaşığı kekik ,
  • 1-2 tatlı kaşığı tuz .

Hazırlanışı:

  1. Marina malzemesini derin bir kapta karıştıralım.
  2. Etleri içine bırakıp üzerini streç filmle kapatıp dolaba kaldıralım.
  3. En az 8 en fazla 24 saat bekletelim.
  4. Sostan çıkardığımız etleri ızgarada vaya az zeytinyağı kızdırdığımız tavada arkalı önlü kızartalım.
  5. Soğan ve biberleri jülyen doğrayıp istediğimiz miktar tuz ekleyerek az zeytinyağında soteleyelim.
  6. Uzun şeritler halinde kestiğimiz tortillaları servis tabağına alalım.
  7. Üzerine soğan ve biber sotesi koyalım.
  8. Uzun uzun dilimlediğimiz etleri üzerine dizelim.
  9. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Fajita Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    553 kcal
  • Toplam kalori:

    2,213 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877