Fasulye Turşusu Tarifi

Fasulye Turşusu Tarifi

#ayinsebzesi Sizin pazarlarınızı bilemem ama bizim pazarlarımızda halen çok güzel fasulyeler var. Tam turşu yapabileceğimiz gibi etli. Turşumuz olduğunda hem kavurmasını yaparız ,hem turşu olarak yeriz.

Malzemeler:

  • 2 Kg yeşil fasulye
  • 1 Su bardağı üzüm sirkesi
  • 2 Tane cam kavanoz
  • 3 Baş sarımsak
  • 8 Bardak içme su yu
  • 3 Yemek kaşığı kaya tuzu

Hazırlanışı:

  1. Fasulyeler yıkanır, temizlenir.
  2. Büyük boy tencereye yarısına yakın su doldurulur ve kaynamaya bırakılır.
  3. Kaynamaya başladığı zaman fasulyeler azar azar tencereye atılır.
  4. Fasulyeleri içine attıktan sonra, su kaynamaya başladığı zaman 3 dakika içinde tutulur.
  5. Benim fasulyelerim iri ve etli olduğu için bu süre iyi geldi. Siz de kendi fasulyenizin yapısına göre bu süreyi ayarlayabilirsiniz.
  6. Fasulye çok az haşlanmış oluyor bu sürede. Daha fazla pişerse çok çabuk olgunlaşır turşumuz ve erir.
  7. Ben 2 kg fasulyeyi dörde bölerek sıcak suya attım.
  8. Çıkarılan fasulyeler geniş bir tepsiye çıkartılır ve soğumaya bırakılır.
  9. Sarımsaklar temizlenir. Benim sarımsaklarım çok iriydi. O nedenle küçük parçalara böldüm.
  10. 2 Tane kavanoz hazırladım. Siz isterseniz bir büyük kavanoza koyabilirsiniz.
  11. Kavanozun dibine birkaç sarımsak dizilir. Üzerine fasulye ve aralarına sarımsak koymak üzere kavanoz doldurulur ağzına kadar.
  12. Kavanozların içine içme suyu doldurarak ne kadar su aldığı hesaplanır.
  13. Tekrar bir kabın içine o su boşaltılır.
  14. 3 Yemek kaşığı kaya tuzu,1.5 su bardağı sirke suyun içine karıştırılır.
  15. Ama tavsiyem tuzu sıcak su ile eritmeniz. Daha çabuk eriyor böylece.
  16. Kavanozun içine boşaltılır. Ağzı sıkıca kapatılır.
  17. Serin bir yere kaldırılır.
  18. Öneriler
  19. Arada kontrol etmeyi, tuz oranına bakmayı unutmayın derim. Turşularımızın hepsi için geçerli bu.
  20. Sebzeler tuzu içine çektikçe tuzu azalabilir. Tuz takviyesi gerekebilir.
  21. Fasulye seçerken etli fasulye olmasına dikkat edilmeli.
  22. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Fasulye Turşusu Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

5 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    51 kcal
  • Toplam kalori:

    506 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0