Fındık Krokanlı Yaş Pasta Tarifi

Fındık Krokanlı Yaş Pasta Tarifi

Yaş pasta severler denesin,blogumda aşama - aşama resimleri ile tarifi var. Harika bir pasta :)

Malzemeler:

  • Üzeri için; 3 paket krem şanti
  • 40 gr. beyaz çikolata
  • 1 paket vanilya
  • 20 gr. mısır nişastası
  • 20 gr. un
  • 100 gr. toz şeker
  • 2 yumurta sarısı
  • Ara kreması için; 500 gr. süt
  • 10 gr. vanilya
  • 10 gr. kabartma tozu
  • 25 gr. pata katkısı
  • 125 gr. un
  • 130 gr. toz şeker
  • 250 gr. un
  • 5 yumurta
  • Kelepçeli kalıp ( 24-26-28 olabilir )
  • 1 su bardağı süt
  • Krokan için; 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı fındık içi
  • 2 yemek kaşığı sıcak su

Hazırlanışı:

  1. KROKANIN YAPILIŞI;
  2. KROKANIN YAPILIŞI;
  3. Krokan için, 1 su bardağı şeker tavaya konur ,ocakta sürekli karıştırılarak şeker eritilir.Rengi hafif sarartılır.
  4. Krokan için, 1 su bardağı şeker tavaya konur ,ocakta sürekli karıştırılarak şeker eritilir.Rengi hafif sarartılır.
  5. İçine sıcak su eklenir,karıştırlılr.1-2 dk. daha karıştırın.Ocaktan alın yağlı kağıta dökün.
  6. İçine sıcak su eklenir,karıştırlılr.1-2 dk. daha karıştırın.Ocaktan alın yağlı kağıta dökün.
  7. Üzerine dövülmüş fındıkları serpiştirin.
  8. Üzerine dövülmüş fındıkları serpiştirin.
  9. Tekrar 1 su bardağı toz şeker ve 2 yemek kaşığı su ile aynı işlemi ocakta tavada yapın ve fındıkların üzerine dökün krokanınızı.
  10. Tekrar 1 su bardağı toz şeker ve 2 yemek kaşığı su ile aynı işlemi ocakta tavada yapın ve fındıkların üzerine dökün krokanınızı.
  11. İlk kat krokan yaptık yağlı kağıda ,üzerine fındık,tekrar krokan yaptık ve üzerien döktük.
  12. İlk kat krokan yaptık yağlı kağıda ,üzerine fındık,tekrar krokan yaptık ve üzerien döktük.
  13. İstenilen büyüklükte parçalanır ve pastanın üzerine ,ara katlarına koyulur.
  14. İstenilen büyüklükte parçalanır ve pastanın üzerine ,ara katlarına koyulur.
  15. PASTANIN YAPILIŞI;
  16. PASTANIN YAPILIŞI;
  17. Krema için çikolata hariç tüm malzemeler ocakta pişirilir.Ocaktan alınacağı sırada 40 gr.beyaz çikolata eklenir ve sürekli karıştırılır,çikolata eritilir. Kenarda soğumaya bırakılır.Üzeri kremanın kabuk tutmaması için arada karıştırılır.
  18. Krema için çikolata hariç tüm malzemeler ocakta pişirilir.Ocaktan alınacağı sırada 40 gr.beyaz çikolata eklenir ve sürekli karıştırılır,çikolata eritilir. Kenarda soğumaya bırakılır.Üzeri kremanın kabuk tutmaması için arada karıştırılır.
  19. Krem şanti çırpılır ,buzdolabında 1 saat soğutulur.
  20. Krem şanti çırpılır ,buzdolabında 1 saat soğutulur.
  21. Pandispanya için tüm malzemeler çırpma kabına alınır ve 7 dk. çırpılır.
  22. Pandispanya için tüm malzemeler çırpma kabına alınır ve 7 dk. çırpılır.
  23. Tepsinize önce aleminyum folya sonra yağlı kağıt serin. Kelepçeli kalıbı koyun ve üzerine ,pandispanyanızı dökün. Yayın spatula ile eşit bir şekilde.Sonra etrafını yağlı kağıt ve aleminyum folya ile sarın alta yaymıştınız daha önce.
  24. Tepsinize önce aleminyum folya sonra yağlı kağıt serin. Kelepçeli kalıbı koyun ve üzerine ,pandispanyanızı dökün. Yayın spatula ile eşit bir şekilde.Sonra etrafını yağlı kağıt ve aleminyum folya ile sarın alta yaymıştınız daha önce.
  25. 170 derecede pişirin ve 4 saat dinlendirin.
  26. 170 derecede pişirin ve 4 saat dinlendirin.
  27. Pandispanyanızı 3 eşit parçaya bölünür ,en alt kat ters çevrilir.Önce pasta kreması sürülür.Üzerine krakan koyulur,şanfıstığı ve şanfıstığı çikolatal drajelerden konulur.Tüm katlara bu işlem uygulanır.
  28. Pandispanyanızı 3 eşit parçaya bölünür ,en alt kat ters çevrilir.Önce pasta kreması sürülür.Üzerine krakan koyulur,şanfıstığı ve şanfıstığı çikolatal drajelerden konulur.Tüm katlara bu işlem uygulanır.
  29. Pasta palet yardımı ile krem şanti ile bolca sürülerek kaplanır.Buzdolabında yarım saat toparlanması için bekletilir.
  30. Pasta palet yardımı ile krem şanti ile bolca sürülerek kaplanır.Buzdolabında yarım saat toparlanması için bekletilir.
  31. Buzdolabından çıkartılan pastanın üzerine sos dökülür ,etrafına yayılır.
  32. Buzdolabından çıkartılan pastanın üzerine sos dökülür ,etrafına yayılır.
  33. Muz dilimleri ile süslenir.Ortasına krokan konur.
  34. Muz dilimleri ile süslenir.Ortasına krokan konur.
  35. Pastanın üzerine fırça yardımı ile sos sürülür.
  36. Pastanın üzerine fırça yardımı ile sos sürülür.
  37. Bir gece buzdolabında dinlendirilir.
  38. Bir gece buzdolabında dinlendirilir.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Pastakasrı - Fındık Krokanlı Yaş Pasta Tarifi

Hazırlama süresi:

75 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

115 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    307 kcal
  • Toplam kalori:

    5,528 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Pastakasrı

Pastakasrı

Pasta üzerine blogum. İsmini oğlum koydu. Kasır ,Osmanlıca saray demek. Çok hoşuma gitti,anlamı. Pastasarayı.

  • 5.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0