Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç Tarifi

Ramazan ayı için hafif ve nefis bir tatlı

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı pirinç
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su (pirinci haşlamak için)
  • 1 litre süt

Hazırlanışı:

  1. Pirinçleri yıkayıp 1,5 su bardağı suda suyunu çekene kadar haşlayın.
  2. Üzerine sütü koyup orta ateşte kaynatın. Kaynayan süte şekeri ve vanilyayı katıp 10 dakika kadar daha kaynatın
  3. Ara ara karıştın. Dibine sarmasın.
  4. Bir kaseye nişastayı koyup yarım su bardağı suda eritin..
  5. Sütlacın içine döküp karıştırıp bir taşım kaynatın.
  6. Yumurta sarısınına 1 kepçe sütlaç alıp karıştırın.
  7. Fırın kaplarınıza sütlaçı paylaştırın. Yumurtalı sütlaç karışımını da kapların üzerine bölüştürün.
  8. Fırın kaplarınızı derin bir tepsiye yerleştirin. Kaselerin yarısına gelecek şekilde su koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Soğuk servis yapın.
  9. AFİYET OLSUN

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaseminin Mutfağından - Fırın Sütlaç Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    401 kcal
  • Toplam kalori:

    1,603 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877