Fırın Sütlaç Tarifi

Fırın Sütlaç Tarifi

Sütlü tatlı sevenlere

Malzemeler:

  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su

Hazırlanışı:

  1. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın.
  2. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz.
  3. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
  4. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)
  5. Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Toprak kase kullanacaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor.
  6. Afiyet olsun…

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Gülayın Mutlu Mutfağı - Fırın Sütlaç Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

75 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    289 kcal
  • Toplam kalori:

    1,736 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Gülayın Mutlu Mutfağı

Gülayın Mutlu Mutfağı

Nefis anne yemeği tarifleri ve birbirinden güzel sunum önerileri

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • gülay güzel
  • Merve Güzel


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0