Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patates Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patates Tarifi

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patates yapmayan arkadaşlarım hala varsa lütfen bu tarifi denesinler. Sofradakilerden tam not alan bir yemektir. Nefis bir tadı var. Çok uğraştırıcı gibi görünse de çalışan anneler bile yapabilir. Bir gün önceden kıymalı harcımız hazırlanmış olursa, yarım saati bulmadan fırına vermiş olursunuz bile. Her şeyi ile mükemmel bir çeşit. Denemek isterseniz Buyrun Tarifi,

Malzemeler:

  • ½ Çay kaşığı tuz
  • 2-3 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 Su bardağı süt
  • 2 Dolu yemek kaşığı un
  • Beşamel Sos İçin;
  • 2-3 Diş sarımsak
  • 1 Çay kaşığı kekik
  • 1 Çay kaşığı pul biber
  • 1 Çay kaşığı karabiber
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Yemek kaşığı domates salçası
  • 1 Yemek kaşığı biber salçası
  • 2 Tane soğan
  • 350 Gr kadar kıyma
  • 7-8 Tane orta boy patates
  • 1/3 Çay kaşığı karabiber
  • Patatesleri Fırına Vermek İçin;
  • 2-3 Yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Çay kaşığı kekik
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • 1 Çay kaşığı pul biber

Hazırlanışı:

  1. Patatesler soyulur, yıkanır, kurulanır. Yuvarlak ve biraz da kalın olarak dilimlenir.
  2. Derince bir kase içine 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ, kekik, tuz, pul biber koyulup karıştırılır.
  3. Patateslerin her yanı iyice yağlanır ve yağlanmış tepsiye dizilir.
  4. 170-180 derece ısıtılmış fırında biraz kızarıncaya kadar tutulur. Yaklaşık 10-12 dakika kadar.
  5. Tam pişmeyecek çünkü daha beşamel sos ile tekrar fırına girecek. Ama Çok ta pişmemiş olmasın.
  6. Kızarmaya başladığında fırından çıkarın, soğusun.
  7. Ben küçük boy borcama üç kat hazırladım. Siz kendi istediğiniz boy tepsiye hazırlayabilirsiniz.
  8. Borcamı yağladıktan sonra bir sıra patates dizilir.
  9. Hazırladığınız kıymalı harçtan dolu bir kaşık koyulur ve bir sıra daha patates koyulur üzerine.
  10. Tekrar kıymalı harç ve üzerine patates koyulur.
  11. Hemen Beşamel Sos hazırlanır.
  12. 2 Yemek kaşığı un küçük bir tencereye koyulur.
  13. 2-3 Yemek kaşığı sıvı yağ ilave edilir ve kavrulma kokusu çıkana kadar kavrulur.
  14. Hafif rengi de dönmeye başladığı zaman çok yavaş yavaş süt ilave edilir.
  15. Bu aşamada çırpma teli kullanmanızı tavsiye ederim.
  16. Çok kolaylık sağlar. Un tanecikleri hemen açılır.
  17. Tuz ve karabiberini ilave edip, kaynamaya başladıktan 2-3 dakika sonra altı kapatılır.
  18. Beşamel sosunuz çok koyu olursa birazcık süt ilavesi yapabilirsiniz.
  19. Borcamda bekleyen patateslerin üzerine paylaştırılır.
  20. 170 Derece fırında beşamel sos kızarana kadar tutulur.
  21. Sıcakken servis yapılır.
  22. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Patates Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

50 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    379 kcal
  • Toplam kalori:

    2,271 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Derya Ugurlu


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    10
  • Twitter
    1
  • Pinterest
    0
  • Google
    3
  • Instagram
    0