Fırında Çipura Tarifi

Fırında Çipura Tarifi

Fırında Çipura Tarifi

Malzemeler:

  • Servis anında kapari turşusu
  • 1 küçük parça tereyağı
  • Sivir biber
  • Sarımsak 3-4 diş
  • 2 orta boy domates ,
  • 2 baş kuru soğan
  • Kişi sayısına göre ya da arzunuza göre sayıda çupra balığı
  • Tuz , karabiber,
  • Tepsiyi yağlamak için çok az zeytinyağı
  • Defne yaprağı

Hazırlanışı:

  1. Balıkları yıkayıp süzdükten sonra içlerini ve üzerini tuzladım. Soğanları halka halka kesip balıkların içerisine sığdığı kadarını dizdim.
  2. Aynı şekilde sarımsakları da dizdim. Her balığın içersine birer tatlıkaşığı terayağı koydum. Fırın tepsimi zeytinyağı ile yağladım ve çupraları dizdim.
  3. Arada kalan boşluklara yine kuru soğan ve domates dilimledim. Sivri biberleri gelişi güzel dağıttım. Defne yaprağı koydum üzerlerine. Yine biraz biraz tereyağı attım.
  4. Tuz, karabiber serpeledim. Üzerine streç kapadım ve buzdolabına normal rafa sürdüm.
  5. Ertesi gün pişireceğim zaman fırınımı en yüksek dereceye ayarlamadan 15-20 dk önce tepsiyi dolabtan çıkarttım.
  6. Ne olur ne olmaz soğuk tepsi sıcak fırına verilmez. Fırını en yüksek derecesine ayarladım önce orta rafa bir süre sonra üst rafa alarak turbo ayarda çupra balıklarımız pişirdim.
  7. Afiyet olsun.
  8. Yanında da balık piyazı yaptım.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Nursevince Lezzetler - Fırında Çipura Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    378 kcal
  • Toplam kalori:

    756 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877