Fırında Etli Kebap Tarifi

Fırında Etli Kebap Tarifi

...

Malzemeler:

  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Kekik
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 5-6 diş sarımsak
  • Sosu için;
  • 1 tatlı kaşığı salça

Hazırlanışı:

  1. Öncelikle tavamıza biraz sıvı yağ ekleyip kuşbaşı etlerimizi, yemeklik doğranmış kuru soğan ile kavuralım. (kısık ateşte)
  2. Sonra patlıcanları ve patateslerı doğrayıp kızartalım.
  3. Fırın tepsisine kavurduğumuz eti,kızarttıgğımız patlıcan ve patatesleri dizelim. Domates ve yeşil biberi de doğrayıp üzerine ekleyelim.
  4. Sarımsakların kabuklarını soyup bütün olarak ekleyelim. En son bir kasenin içerisinde salçayı biraz su ile açalım.
  5. Kekik, karabiber, kırmızı pul biber, tuzunu ekleyip karışıtırıp kebabımızın üzerine gezdirelim. Fırında 200 derecede 20 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ikizlerin.mutfagı - Fırında Etli Kebap Tarifi

Hazırlama süresi:

15 dk

Pişirme süresi:

45 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    202 kcal
  • Toplam kalori:

    808 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Ikizlerin.mutfagı

Ikizlerin.mutfagı

yaptığım tarifleri sizlere sunmak için

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • derya ersoy
  • Firdevs Baş Kozkalan


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0