Fırında Kıymalı Bostan Patlıcan Tarifi

Fırında Kıymalı Bostan Patlıcan Tarifi

Yaz yemekleri arasında, en çok adı geçen sebzeler arasında, sanırım patlıcan başta geliyor. Kızartma, karnıyarık, közde, zeytinyağlı çeşitleri, salataları saymakla bitmez.

Malzemeler:

  • Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ
  • 1 Çay kaşığı tuz
  • ½ Çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 Çay kaşığı pul biber
  • 2 Tane biber
  • 2 Tane domates
  • 2 Tane sarımsak
  • 2 Tane soğan
  • 350 Gr kıyma
  • 1 Kg Bostan patlıcan
  • Patlıcanları Fırına Verirken Borcamın İçine
  • 1 Su bardağı su
  • 1 Domates rendesi
  • 1 Tatlı kaşığı salça
  • 1 Çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

  1. Çoğunlukla közleyerek hazırlıyorum patlıcan çeşitlerini, ama bu defa patlıcanları kızarttım. Kağıt havlu ile de yağını iyice alıp fırına verdim. Fırına verdiğim zaman yağ kullanmadım. Ve lokum gibi bir patlıcan yemeği oldu.
  2. Patlıcanları alacalı soyup, biraz kalınca yuvarlak dilimleyin.
  3. Tuzlu suya bırakın.
  4. Soğanları ,sarımsakları küçük doğrayıp tavaya alın, kavrulsun.
  5. Kıymasını ilave edip, karıştırın.
  6. Biberleri küçük doğrayıp ekleyin.
  7. Domateslerin kabuklarını soyup, küçük doğrayın ve tavaya ekleyin.
  8. Hepsi güzelce kavrulsun, baharatlarını ve tuzunu ekleyip altını kapatın.
  9. Eğer kışın yapıyorsanız, domates yerine, salça veya yazdan hazırladığımız domates sos, domates suyu kullanabilirsiniz.
  10. Patlıcanların suyunu süzün ve iyice kurulayın.
  11. Sıvı yağda kızartın, ama çok pişmesin, fırında pişmeye devam edeceği için.
  12. Kızarttığınız patlıcanların, kağıt havlu üzerinde yağını alın.
  13. Borcama dizin, üzerine kıymalı harçtan koyun.
  14. Bir sıra patlıcan yine dizin.
  15. Bu işlemi ben dört kat patlıcan olarak yaptım.
  16. En üste koyduğunuz patlıcanın üzerine bir dilim domates ve biberle süsleyin.
  17. 1 su bardağı su, bir domates rendesi, çok az salça , tuz koyun ve karıştırın,borcama dökün.
  18. 170 Derece ısıtılmış fırında, patlıcanlarınız lokum kıvamına gelene dek pişirin.
  19. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Fırında Kıymalı Bostan Patlıcan Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    5 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    374 kcal
  • Toplam kalori:

    1,868 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • pınar oruç


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0