Fırında Kuru Meyveli Elma Tatlısı Tarifi

Fırında Kuru Meyveli Elma Tatlısı Tarifi

Bu tatlıyı gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. Çok hafif , içinde yağ ve şeker barındırmayan bir tarif. Sadece tart hamurunda yağ ve şeker var ama zaten hamur çok az kullanılıyor. Hatta diyabet sorunu yaşayan arkadaşlarımız hiç tart hamuru kullanmadan da yapabilirler bu tatlıyı. Sadece elmaların içini kuru meyve ve cevizle doldurarak fırına verebilirler , nefis oluyor.

Malzemeler:

  • ½ Limon
  • 1 Kase kuru üzüm
  • 1 Kase kayısı
  • Elmaların İçini Doldurmak İçin
  • ½ Su bardağından biraz fazla şeker
  • 1 yumurta
  • 250 Gr tereyağı
  • 3 Su bardağı un
  • Tart Hamuru İçin;
  • 6 Tane elma
  • 1 Kase ceviz
  • 1/2 Kase pekmez
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • Üzerine Sürmek İçin;
  • 1 Yumurtanın sarısını

Hazırlanışı:

  1. Tart hamurunu fazla hazırladım. Artan tart hamuru buzdolabında 1 hafta, derin dondurucu da 2 ay saklanabiliyor. O nedenle size de tavsiyem tart hamurunu fazla hazırlayıp buzdolabına kaldırın. Elinizde hazır tart hamurunuz olsun.
  2. Tart Hamurunun Hazırlanması
  3. Buzdolabından çıkardığınız buz gibi tereyağını küçük küp şeklinde doğrayın.
  4. 2.5 Su bardağı un ilave edip parmak uçları ile yağ ve unu karıştırın.
  5. Kalan yarım bardak unu yavaş ilave edin. İhtiyaca göre.
  6. Şekeri ilave edin. Ardından 1 yumurtayı karıştırın.
  7. Yumurta burada bağlayıcı , hamuru toparlayıcı olarak kullanılıyor.
  8. Eğer tart hamurunuz çok koyu olursa 1 yemek kaşığı buz gibi su ilave edebilirsiniz.
  9. Hamurunuzu yoğurduktan sonra streçe sarıp buzdolabına kaldırın. Soğusun.
  10. Hazırlanması
  11. Elmaların sap kısmının üzerini bıçakla kesin.
  12. Bir tatlı kaşığı yardımı ile içini oyun.
  13. Kararmaması için limon suyu sürün.
  14. Önce birer tatlı kaşığı pekmez koyun.
  15. Küçük doğradığınız kuru meyveleri içine doldurun sırayla.
  16. Yaptığınız tart hamurundan çok minik parçaları elinizle kopartıp meyvelerin arasına atın.
  17. Cevizleri de küçük parçalara ayırıp elinizle ilave edin.
  18. Biraz tarçın serpin.
  19. Bir tatlı kaşığı pekmezi en üst kata yayın.
  20. Tart hamurunuzu buzdolabından alın.
  21. Çok az unladığınız zemine yayın.
  22. Merdane ile açın. Şeritler kesin.
  23. Elmanın üzerine yerleştirin hasır şeklinde.
  24. Yumurtanın sarısını fırça yardımı ile sürün.
  25. 180 Derece ısıtılmış fırına verin.20 Dakika pişirin.
  26. Son 5 dakika 170 dereceye düşürün.
  27. Mis gibi kızarmış elma tatlınız servise hazır.
  28. İsterseniz pudra şekeri serpin.
  29. İsterseniz reçelin sıvı kısmından fırça yardımı ile sürün.
  30. Tamamen size kalmış.
  31. Sıcakken yemenizi, servis yapmanızı tavsiye ederim, nefis oluyor.
  32. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Kendi Mutfağında şef - Fırında Kuru Meyveli Elma Tatlısı Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    8 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    698 kcal
  • Toplam kalori:

    5,580 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Kendi Mutfağında şef

Kendi Mutfağında şef

Yemek yapmak ve mutfak hayatımın her döneminde ayrı bir yere sahip oldu. İş hayatından sonra ,mutfakla daha çok ilgilenecek zamana sahibim ve kendimi yemeklerden,mutfaktan alamıyorum. Ve kendi yaptığım ,denediğim tariflerimi sizinle paylaşmak isti

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Zehra Farm
  • Deniz Yeşim
  • Cagla Turan


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0