Fırında Kuşbaşı Kuzu Kebap Tarifi

Fırında Kuşbaşı Kuzu Kebap Tarifi

Fırında Kuşbaşı Kuzu Kebap Nasıl Yapılır? Et Yemekleri Kuzu Etli Tarifler

Malzemeler:

  • Tuz, değirmen karabiber
  • Üzerine:
  • 10 tane kiraz domates
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 250 gr arpacık soğan
  • 750 gr orta yağlı kuzu eti
  • Bir tutam maydanoz

Hazırlanışı:

  1. Derin bir tencereye etleri alın. Üzerine hiç bir şey ilave etmeden kısık ateşte etler suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Not: Kuzu eti genellikle kısa sürede pişer. Bu yüzden ben en kısık ateşte kendi halinde pişirmeyi tercih ediyorum.
  3. Et tamamen suyunu çekince sıvıyağ ve tereyağı alıp eti bir müddet daha kavurun.
  4. Etiniz tamamen yumuşayınca üzerine arpacık soğanları ilave edin.
  5. Not: Kavurma esnasında etin suyu tamamen bittiğinden altının yanmaması için çok az (yarım çay bardağı) su ilavesi yapabilirsiniz.
  6. Tuz ve değirmen karabiberi de ekleyin. 5 dk daha kavurup ocağın altını kapatın.
  7. Not: kavurma sırasında çok fazla karıştırmayın. Arpacık soğanlar dağılırsa yemeğin bir özelliği kalmaz..
  8. Yemeği tencereden fırın kabına aktarın. Üzerini kiraz domateslerle kaplayın. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırının orta rafında 10 dakika daha pişirin. Fırından hemen çıkartıp üzerini örtün. Maydanozla süsleyip sıcak olarak servis edin.
  9. Lokum gibi pişmiş kuzu kebabımız hazır:)
  10. Sevgilerimle..

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Yaşamın Ta Kendisi - Fırında Kuşbaşı Kuzu Kebap Tarifi

Hazırlama süresi:

30 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

70 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    402 kcal
  • Toplam kalori:

    2,414 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Yaşamın Ta Kendisi

Yaşamın Ta Kendisi

Merhabalar, kişisel blogumun adı olan Yaşamın Ta Kendisi tamamı kendi mutfağımdan çıkan bizzat kendimin denediği yemek tariflerinden oluşmaktadır.

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • pınar oruç


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0