Fırında Levrek Tarifi

Fırında Levrek Tarifi

Fırında Levrek Tarifi

Malzemeler:

  • 6 adet levrek
  • 4-5 soğan
  • 4 büyük patates
  • Tane karabiber
  • Defne yaprağı
  • 2 limon
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Hazırlanışı:

  1. Levrekleri iyice temizleyip yıkayın. patatesleri ve soğanları halka halka doğrayın.
  2. Fırın tepsini yağlayın. patateslerin üçte ikisini tepsiye dizin. üzerlerine aynı miktar soğanları yayın. bunların üzerine balıkları dizin.
  3. Kalan patatesleri, soğanları, dilimlenmiş limonları, tane karabiberleri, defne yapraklarını balıkların üzerine yayın.
  4. Üzerlerine yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin. En üste biraz tuz serpin.
  5. Tepsinin üzerini alimünyum folyo ile kapatın.
  6. Önceden ısınmış 200C fırında 45-60 dakika pişirin. (son 5-10 dakika balıkların üzeri kızarsın diye folyoyu açarak pişirin)

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Portakal Ağacı - Fırında Levrek Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

60 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    228 kcal
  • Toplam kalori:

    1,367 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877