Fırında Palamut Tarifi

Fırında Palamut Tarifi

Fırında Palamut Tarifi

Malzemeler:

  • 1 limonun suyu (yağsız balıklara limon şart değildir.)
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet kuru soğan
  • 3 adet bütün palamut balığı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 domates
  • Tuz , karabiber,
  • 4-5 adet defne yaprağı
  • 5-6 dal maydanoz sapları ile beraber

Hazırlanışı:

  1. Palamutlarımızı temizleyip yıkayalım. 1 çay bardağı zeytinyağına ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, isteğe bağlı kimyon koyup 2 şer parmak enliliğinde doğradığımız palamutlara bu sıvıyı döküp karıştıralım.
  2. Fırın tepsimize bir miktar zeytinyağı dökelim ve önce maydanoz dal ve yapraklarını tepsiye yatıralım. Kuru soğanları halka halka doğrayıp maydanozun üzerine serelim.
  3. Palamut dilimlerini döşeyelim. En üstüne de halka halka domatesleri doğrayalım. Tuz serpeleyip limon dilimleri dizelim.
  4. Fırın derecemizi en yükseğe getirip tepsimizi alt raflardan birine sürelim. 10 dk sonra fırın derecemizi 200-230 derecede ayarlayıp tepsimizi üst rafa alalım.
  5. Kızardığı zaman hazır demektir.
  6. Yanına patates kızartarak sunabilir. Soğan piyazı yapabilir. Mevsim salatası ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Nursevince Lezzetler - Fırında Palamut Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

25 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    6 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    366 kcal
  • Toplam kalori:

    2,193 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877