Fırında Soslu Alabalık Tarifi

Fırında Soslu Alabalık Tarifi

Fırında Soslu Alabalık Tarifi

Malzemeler:

  • 1 diş sarımsak
  • Sos için:
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı
  • 2 defne yaprağı
  • 1 büyük boy domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 2 orta boy Patates
  • Kişi Sayısı kadar Alabalık Tane
  • 2 dal nane
  • 3 dal maydanoz
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı su
  • Tuz
  • Kırmızı biber

Hazırlanışı:

  1. Sos malzemelerimizi rondoda çekelim. Balıklarımızı temizleyip her tarafını bu sosa bulayalım.
  2. Patates ve domatesleri, soğanları ince halka halka doğrayalım balıkların aralarına yerleştirelim.
  3. Defne yapraklarını da aralarına koyalım ve kızgın fırına sürelim. 230 derecede mümkünse turbo ayarı ideal olur. Bir süre sonra 200 derecede patatesler hafif kızarmaya başladığında fırını kapatalım.
  4. Servise alalım ve kapari turşusu ilavesi ile afiyetle yiyelim.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Nursevince Lezzetler - Fırında Soslu Alabalık Tarifi

Hazırlama süresi:

10 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

35 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    580 kcal
  • Toplam kalori:

    2,318 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877