Fırında Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk Tarifi

Fırında Tavuk Tarifi

Malzemeler:

  • Tuz , karabiber, kekik
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker ya da bal
  • 2 yemek kaşığı ketçap (barbekü sos da olabilir)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sos için;
  • 1 adet irice tavuk (köy pilici/ kuru yolma)

Hazırlanışı:

  1. Tavuğun tüylerini tütsüleyip içine temizleyin ve yıkayın.
  2. Mutfak havlusu ya da bir bezle kurulayın.
  3. Sos için olan malzemeleri kaşıkla bir kase içinde karıştırın.
  4. Elinizle sos malzemesini tavuğun iç derisi, üzeri ve iç kısımlarına yedirin.
  5. İçi için olan malzemeleri tavuğun içine yerleştirip iple ayakları ve kanat altlarından sıkıca bağlayıp döküm tencere içine yerleştirin.
  6. 1 bardak kaynar suyu tencere içine döküp 200 derecede kapağı kapalı olarak 1 saat 15 dakika açmadan pişirin.
  7. Daha sonra kapağını açıp 180 derece düşürüp her tarafı iyice kızarana kadar pişirmeye devam edin.
  8. Yanında iç pilav ile servis edebilirsiniz afiyet olsun.
  9. Döküm tencerem yok ne yapabilirim dersen ben eskiden şöyle bir yol bulmuştum :) Tavuğun sığabileceği bir tencerenin kulplarını söküp öyle kullanıyordum. Kapağının kulplarını sökmeyi unutmayın yoksa benimkisi gibi eriyebilir :D

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Seneminyemekleri - Fırında Tavuk Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

75 dk

Toplam süre:

95 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    215 kcal
  • Toplam kalori:

    860 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877