Fotoğraf Baskılı Doğumgünü Pastası Tarifi

Fotoğraf Baskılı Doğumgünü Pastası Tarifi

Fotoğraf Baskılı Doğumgünü Pastası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yumurta sarısı
  • 5 su bardağı süt
  • Ara kreması için;
  • 1 adet kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 5 yemek kaşığı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 Türk kahvesi fincanı yoğurt
  • 3 Türk kahvesi fincanı un
  • 4 Türk kahvesi fincanı şeker
  • 4 yumurta
  • Kakaolu pandispanya için;
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 80 gr bitter çikolata
  • 1 adet vanilya
  • 1 paket kakaolu kremşanti
  • Üst kaplaması için;
  • 2 paket sade kremşanti
  • Soğuk süt
  • Ara katına;
  • 2 adet kivi
  • 8-9 adet çilek
  • 80 gr fıstıklı çikolata

Hazırlanışı:

  1. Oda sıcaklığındaki yumurtalarımızı sarıları ve beyazları olarak ayıralım..
  2. Yumurta aklarımızdan bir çimdik tuz ilave edelim ve mikserle çırpalım kremşanti kıvamını
  3. alıncaya kadar çırpmaya devam edelim..
  4. Diğer yandan yumurta sarılarımıza şekerin yarısını ilave edelim yavaşça çırpmaya başlayalım
  5. ara ara da kaynar suyumuzdan kaşıkla ilave edelim.
  6. Çırptıkça şekerin kalanını da ilave edelim..
  7. Şeker tamamen eriyip pütürler kalmayıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
  8. Sıvı yağı ve yoğurdu da ilave edelim, çırpalım..
  9. Un, kakao ve vanilyayı eleyerek ilave edelim çırpalım..
  10. Yumurta beyazlarımızı ilave edelim bu aşamadan sonra spatula ya da tahta bir kaşıkla alttan üstte olacak şekilde karıştıralım..
  11. Büyük fırın tepsimize yağlı kağıdı serelim..
  12. Pandispanya harcımızı tepsiye eşit şekilde dökelim ve tepsiyi yere vurarak bu şekilde harcın içinde kalan hava kabarcıklarının da çıkmasını sağlayalım..
  13. 180 derecede ki fırında kontrollü olarak pandispanyamız kabarıp içini çekene kadar pişirelim (Aşağı yukarı 30dk)
  14. Sade olan pandispanyayı aynı şekilde hazırlayıp pişirelim..
  15. Her iki pandispanyayı da soğuttuktan sonra kullanalım..
  16. Krema için; çikolata ve kremşanti hariç tüm malzemeyi tencerede karıştırarak pişirelim..
  17. Muhallebi kıvamını alınca ocaktan alalım ve sıcakken çikolatasını ilave edelim..
  18. Çikolata eriyene kadar karıştıralım sonrasında, kremşantiyi ilave edip mikserleyelim..
  19. Meyveleri dilimleyelim içine koyacağımız fıstıklı çikolatayı minik minik doğrayalım..
  20. Kakaolu pandispanyayı 2 eşit parçaya ayıralım.. İlk parçayı çok az şekerli su ile ıslatalım..
  21. Üzerine kremamızdan biraz sürelim..Üzerine çikolata parçacıklarını ve meyvelerden serpiştirelim..
  22. Meyvelerin üzerine kremamızla biraz kapatalım ki üzerine koyacağımız diğer pandispanya kaymadan durabilsin..
  23. Üzerini sade pandispanyamızla kapatalım..
  24. Onuda çok az şekerli su ile ıslatalım..
  25. Yine kremayı yayıp meyveleri serpiştirelim..
  26. Diğer pandispanya katları içinde aynı işlemleri gerçekleştirelim..
  27. Pastamızın kenarları eğer bombeli duruyorsa keserek düzeltelim..
  28. Bu şekliyle 1 saat kadar buz dolabında dinlendirelim..
  29. Biz bu arada üzerine süreceğimiz şantiyi hazırlayalım o da sürülecek kıvama gelmesi için
  30. buzdolabında beklesin biraz..
  31. Dinlenmiş olan pastamızı sade kremşanti ile tamamen kaplayalım..
  32. Bundan sonrası burada ki tarif ile aynıdır..
  33. Fotoğraf baskımızı dikkatlice jelatininden ayırarak pasta üzerine yapıştıralım .
  34. Süsleme işi zevkinize kalmıştır..
  35. Ben tamamen şeker hamuru ile kaplanmış pastalardan çok hoşlanmadığım için kısmen çiçeklerle süsledim..

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Sevgiden Esintiler - Fotoğraf Baskılı Doğumgünü Pastası Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

40 dk

Toplam süre:

60 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    18 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    267 kcal
  • Toplam kalori:

    4,801 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Sevgiden Esintiler

Sevgiden Esintiler

Bloğum Sevgiden EsintilerMutfağımda hazırladığım birbirinden lezzetli tarifleri paylaştığım mekandır..

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    0
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0