Fritata Tarifi

Fritata Tarifi

Fritata Tarifi

Malzemeler:

  • 100 gram parmesan peyniri
  • 50-60 gram dil peyniri
  • 1 kase ıspanak yaprağı
  • 1 adet patates (kabuklu küp doğranmış)
  • 2-3 dilim küp doğranmış fessita peyniri (muratbey)
  • 1 adet sivri acı biber
  • 1 adet köy biberi
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 2 adet soğan
  • 7 adet yumurta
  • Tuz , karabiber
  • Zeytinyağı ve tereyağı
  • 200 gram eriyebilen peynir rendesi (ben parmesan kullandım ama taze kaşar ya da eski kaşar peyniri de olur )

Hazırlanışı:

  1. Havucu rendeleyip soğanlarla beraber zeytinyağında kavurup biberleri ekleyin.
  2. Daha sonra ıspanakları ve patatesleri ekleyip kavurun ve en son tereyağı ekleyin.
  3. 7 adet yumurtayı tuz ve 1 çay bardağı soğuk süt ile çırpıp peynir rendesinin yarısını ekleyin ve çırpın.
  4. Kavrulan sebzelerin üzerine yumurtayı ekleyin ve küp doğranmış peyniri aralarına batırın. Daha sonra omletin kenarlarını ortaya toplayıp biraz içini dipten karıştırın. Üzerine kalan peynir rendesini serpip önceden 200 derecede ısınmış fırında iyice kızarana kadar pişirin.
  5. Fırından çıkarın ve bıçakla kenarlarını kaldırıp tepsiyi tezgaha vurarak dibinin ayrılmasını sağlayın. Daha sonra bir tabağa ters çevirip çıkarın. Tekrar başka bir tabağa çevirip servis yapın. Afiyet Olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Seneminyemekleri - Fritata Tarifi

Hazırlama süresi:

20 dk

Pişirme süresi:

20 dk

Toplam süre:

40 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    4 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    735 kcal
  • Toplam kalori:

    2,940 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877