Girit Kurabiyesi Tarifi

Girit Kurabiyesi Tarifi

Girit Kurabiyesi Tarifi

Malzemeler:

  • 100 gr kuru üzüm
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 300 gr toz şeker
  • 250 gr zeytinyağı
  • 250 gr yoğurt
  • Un (yaklaşık 500-600 gr)
  • 1 limon/portakalın rendesi
  • Bol susam

Hazırlanışı:

  1. Yoğurt, zeytinyağı ve şeker büyük bir kasede karıştırılır. Kuru üzümlere tarçın, portakal / limon kabuğu ilave edilir ve karıştırılır. Hepsi birden yoğurtlu karışıma ilave edilir.
  2. Daha sonra un yavaş yavaş konur. Karbonat ara ara un ile beraber ilave edilir. Hamur unu aldıkça bir parça daha un ilave edilir, yoğurulur.
  3. Hamur özleşip, yumuşak, çok hafif ele yapışan bir hamur halini alınca eller hafif unlanır ve hamur top haline getirilerek bir süre buzdolabında bekletilir. (10 dakika)
  4. Tezgaha alınan hamurdan yumruk büyüklüğünde parçalar alınır ve oklava kalınlığında parmak gibi şekil verilir, bol susam içinde yuvarlanır ve ay çöreği şekli verilerek yağlı kağıt serili tepsiye sıralanır.
  5. 170 dereceye ısıtılan fırında 20-25 dakika kurutmadan pişirilir.
  6. Afiyetle!

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Oya's Cuisine - Girit Kurabiyesi Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

25 dk

Toplam süre:

65 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    7 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    794 kcal
  • Toplam kalori:

    5,555 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877