Gökkuşağı Pasta Tarifi

Gökkuşağı Pasta Tarifi

Neşeli ve renkli bir pasta

Malzemeler:

  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağının 4 te 3 ü oranında sıvı yağ
  • Gıda boyası
  • 1 su bardağı süt
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • Aldığı Kadar Un (Buraya kadar olan malzemeler kek için. Sırada kreması var)
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kremşanti
  • 1 paket vanilya
  • 750 ml süt
  • Kaplamak ve süslemek için şeker hamuru

Hazırlanışı:

  1. Bir kabın içersinde yumurta ve şekeri çırpalım
  2. Yağ ve sütü karıştırıp kabartma tozu, un ve vanilyayı ekleyerek mikser ile çırpalım.
  3. Hazırladığımız hamuru eşit parçalara bölüp gıda boyasıyla renklendirelim.
  4. Aynı anda pişirmek daha kolay olur, aynı boyutta 1 den fazla kalıbınız yoksa tek tek pişirebilirsiniz.
  5. Pişirmek için önceden ısıtılmış 180 derece fırına atalım. Tek tek pişiyorsa her biri ortalama 30 dk
  6. Ben tek tek pişirdiğim için yağlı kağıt kullandım ki renkler karışmasın.
  7. Kekleri soğumaya bırakıyoruz ve sırada krema hazırlığı var.
  8. Margarini bir tencerede eritelim ve un ekleyerek kavuralım.
  9. Kavrulmuş olan karışıma süt ekleyerek karıştıralım,
  10. Süt kaynadıktan sonra şeker ve vanilya ekleyelim, krema kıvamı oluşana kadar pişirmeye devam edelim.
  11. Ocaktan alıp üzerine kremşantiyi de ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  12. Soğuması için serin bir yerde bekletelim, kremamız da hazır.
  13. Sıra geldi pastayı hazırlamaya;
  14. Soğuyan keklerimizden bir tanesini alıyoruz ve kremasını sürüp diğerini üzerini yerleştiriyoruz.
  15. Kaç renkle yaptıysanız kekler bitene kadar bu işleme devam ediyorsunuz.
  16. Son keki de ekledikten sonra krema ile kaplıyoruz.
  17. Şeker hamuru ile kaplama işleminde tezgaha önce biraz buğday nişastası döküyoruz.
  18. Şeker hamuru biraz sert bir madde olduğundan dolayı öncesinde elinizde yumuşatmanızı tavsiye ederim.
  19. Şeker hamuru boyalı olduğundan dolayı renk karışımı olmaması için eldiven kullanmayı da unutmuyoruz.
  20. Afiyet olsun

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Mutfakta Neler Oluyor - Gökkuşağı Pasta Tarifi

Hazırlama süresi:

50 dk

Pişirme süresi:

30 dk

Toplam süre:

80 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    10 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    656 kcal
  • Toplam kalori:

    6,562 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877

 

Mutfakta Neler Oluyor

Mutfakta Neler Oluyor

Tatlılar, tuzlular, yemekler... Farklı tatlar... Hepsinin ortak noktası

  • 0.00 Puan
  • Yorum
    Yorum yok
Favorilerine Ekleyenler
  • Gizem Gökmen
  • Erdal Yumrutas
  • Mesut Gökmen
  • Erdal Yumrutas
  • Gürsel Göktaner
  • Irem Göktaner
  • Sema Aydoğar
  • Emre Karaca


Bu tarifin size önerdiği ürünler

Bu bloğun diğer tarifleri

  • Facebook
    48
  • Twitter
    0
  • Pinterest
    0
  • Google
    0
  • Instagram
    0