Gomokusushi Tarifi

Gomokusushi Tarifi

Gomokusushi Tarifi

Malzemeler:

  • 1 ölçü sushi pirinci
  • 4 adet shitake mantarı
  • 2 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 yaprak nori yosunu
  • 2 çorba kaşığı şeker
  • 100 gr kabuğu alınmış karides
  • 300 gr lahana salatası
  • 50 gr taze fasulye
  • 3 adet yumurta
  • İnce tuz

Hazırlanışı:

  1. Yarım saat ılık suda beklettiğimiz mantarları soyup saplarını atalım ve şeritler halinde .
  2. keselim. Jülyen kesilmiş havuçlarla küçük bir tencereye koyalım. Mantarları beklettiğimiz
  3. su (200ml) ile şeker koyalım. 2-3 dakika pişirelim. Soya sosu ekleyelim ve mantarlar yumuşayana
  4. kadar pişirmeye devam edelim. Fasulyeleri 2 dakika boyunca tuzlu kaynar suda tutalım.
  5. Suyunu akıttıktan sonra rengini canlandırmak için soğuk suya batıralım.
  6. Karidesleri de az pişirelim. Çırpılmış yumurta ile çok az iki omlet hazırlayalım.
  7. Bunları 2 mm'lik şeritler halinde keselim. Pirinci karides, parçalar halinde kestiğimiz fasulye,
  8. mantar ve havuçla karıştıralım. Hepsini bir kaseye aktaralım.
  9. Omlet şeritleri ve şeritler halinde kesilmiş nori yosunuyla süsleyerek servis edelim.
  10. Afiyet olsun.

Tarifin Web sitesi

Bu tarifin kendi web sitesini ziyaret ettiniz mi? Ayşe Mutfakta - Gomokusushi Tarifi

Hazırlama süresi:

40 dk

Pişirme süresi:

15 dk

Toplam süre:

55 dk

Besin Değerleri

  • Porsiyon boyutu:

    2 kişilik
  • Bir porsiyondaki kalori:

    404 kcal
  • Toplam kalori:

    807 kcal

Benzer Tarifler

  • Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

    Çocuklar Için Ayıcık Poğaça Tarifi

  • Çilekli Pasta Tarifi

    Çilekli Pasta Tarifi

  • Gökkuşağı Pasta Tarifi

    Gökkuşağı Pasta Tarifi

  • Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

    Fasulye Kuşu (Fasulye Kızartması) Tarifi

Yorumlar

http://www.harikalarmutfagi.com.tr/tarif/fasulye-kusu-fasulye-kizartmasi-tarifi-4877